Det gamla villasamhället Rönninge är omringat av fin natur och flera sjöar. Här kommer Rönninge Sjöstad att växa fram, ett trivsamt och centralt bostadsområde. Här bor du med bra service och pendeltågsstation på bara någon minuts promenadavstånd.

Brf Trädgårdslunden

Brf Trädgårdslunden består av 37 lägenheter i storlekarna 2-5 rok.

Unikt för Trädgårdslunden är de välplanerade och familjära etagelägenheter med radhuskänsla. Här får du två plan, 3 m i takhöjd och separat tvättavdelning. Där de sociala utrymmena ligger på nedreplan med utgång till en generös terass samt sovrummen placerade på övre plan.

Lägenheter är ljusa med vitmålade väggar och generösa fönsterpartier, eklamellsparkett samt en takhöjd på 2,6 meter. Inredningsarkitekten har valt att ge köket flera spännande detaljer som skapar en elegant men ändå modern känsla. Köket utrustas med induktionshäll och integrerad diskmaskin. Badrummen är helkaklade med hög standard som duschhörna i glas, tvättmaskin och torktumlare.

Levande innergård

Lägenheterna har balkong, uteplats eller terrass som vätter mot den fina innergården. Bor du högt upp i husen har du dessutom utsikt mot sjön. Några av de större lägenheterna har två balkonger varav ena blir delvis inglasad.

Brf Trädgårdslunden har en trivsam innergård med skön trädgårdskänsla. Här satsar vi lite extra på ätbar växtlighet så som rabarber, bärbuskar och fruktträd. Trädgårdskänslan förstärks av att vissa tak blir gröna med sedum.

Husen mot centrum har en modern stadskaraktär medan de mot sjön har inspirerats av sekelskiftsvillorna i Rönninge.

Till föreningen hör en gästlägenhet att boka upp för långväga gäster.

Sedumtak och ätbar växtlighet

Det är sedum på vissa delar av taken. Sedumtaken har flera positiva effekter, bland annat är det ljuddämpande, tar hand om dagvattnet och har en isolerande effekt. Vi har även valt att plantera en del ätbar växtlighet.

Föreningen har sopkärl för både hushållssopor och matavfall och i nära anslutning till området finns återvinningsstation.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2018

Bostadstyp: Lägenhet

Boyta: 43 - 115 kvm

Antal rum: 2 - 5

Biyta: Lägenhetsförråd

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Inflyttning: 2018 - 2019

Arkitekt: Södergruppen Arkitekter och Novamark landskapsarkitekter

Hitta hit