Vackra skärgårdshus i en lyckad mix nära vatten och natur. På Kullön i Vaxholm har vi byggt villor, par- och radhus i en ekostad. Här har varje kvarter en egen karaktär, samtidigt som en röd tråd går genom hela området.

På Kullön i Vaxholm kommun har vi, tillsammans med HSB, skapat en ekostad intill hav och skog. Området består totalt av 250 bostäder där vi byggt 120 villor, par- och radhus fördelat på fem kvarter; Eken, Oxeln, Hasseln, Nyponet och Slånbäret.

Alla hus har karaktärsdrag unika för skärgårdsbostäder i den här delen av Stockholms skärgård. Därför har vi lagt stor vikt på att skapa hus unika för dess placering i området - utan att göra avkall på den gemensamma känslan.

De boende här ska känna att de bor på en skärgårdsö, därför har alla hus högt i tak och stora fönster för att släppa in ljuset och naturen. Bostäderna är placerade så att så många som möjligt får sjöutsikt från fönster, balkong eller uteplats.

Ekostaden

På Kullön har vi tagit ansvar för och genomfört utbyggnad av samhällets infrastruktur såsom vägar, urinseparering, lokalt reningsverk, avfallshantering, energiförsörjning, odlingslotter, båthamn och strövområden. Självklart är även bostäderna ekoanpassade och producerade med stor hänsyn till befintlig miljö.

Letar du efter en bostad?

Ta en titt bland våra bostäder som är till salu eller dröm dig bort bland våra kommande områden.

Snabbfakta

Byggnadsår: 1999 - 2006

Bostadstyp: Parhus,Radhus,Villa

Boyta: 86 - 170 kvm

Upplåtelseform: Äganderätt

Arkitekt: Gunnar Hallén, Småa AB

Hitta hit