Under 2010 kunde 16 glada familjer flytta in i sina lägenheter som mest påminde om villaboende. De fyra husen omgärdas av en trevlig och välplanerda park. Här finns också en liten lekpark och odlingslotter för de boende.

Täby - Lövbrunna Äng

Vi presenterar ett unikt område i en annorlunda kombination mellan små flerbostadshus och härlig genuin natur. Området ligger i Lövbrunna som är ett mindre villaområde i Täby med tydlig nybyggaranda.

Lägenheterna

De fyra bostadshusen får två våningar och rymmer endast fyra lägenheter i varje hus. Husen placeras parvis med gemensamma mysiga entrégårdar för umgänge och lek.

Lägenheterna i markplan blir på fyra rum och kök och får en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, tre ljusa sovrum samt två badrum. Väljer ni att bygga om förrådet till bastu erbjuder lägenheten ändå gott om förvaring. Här finns möjlighet till uteplatser i två väderstreck.

På övervåningen placeras de något mindre lägenheterna med tre rum och kök där vardagsrum har en direkt anslutning till en stor terrass i soligt läge. Önskar ni fler rum finns det möjlighet till det också i dessa lägenheter. Även här kan ni byta förrådet mot en bastu.

Fasaderna får ett spännande uttryck med liggande mörkgrå panel, olika typer av fönstersättningar och öppna terasser.

Området

Inom området planeras det för lekplats, förråd, parkeringsplatser och grönytor. Lövbrunna är idag ett glest bebyggt område med härlig natur direkt inpå knuten. Barnen får en skön promenad till skolan via en allé och en gångbana. Det finns också en förskola strax invid skolan samt att det även planeras för ytterliggare en förskola i området.

Täby - staden på landet

Täby är som en mellanstor svensk stad. Här bor drygt 60.000. Engagemanget är stort både i föreningsliv och kulturliv. Med över 7000 företag ligger kommunen högt upp på listan över de mest företagsamma i landet. Det finns även ett bra utbud med både kommunala och fristående skolor vilka får höga betyg från Skolverket.

Förutom en fantastisk natur med skogar, sjöar hav och skärgård som erbjuder en mängd friluftsaktiviteter i sig kan du även utöva de flesta idrotter. Allt från ridning till hockey.

Snabbfakta

Byggnadsår: 2009

Bostadstyp: Kedjehus

Boyta: 82 - 97 kvm

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Arkitekt: Pelle Lotén, Lotén arkitekter

Hitta hit

Liknande bostäder