Skutvikshagen erbjuder ett härligt boende intill Vaxholmsfjärden, endast en kort promenad från Vaxholms stadskärna. Här bor man i ett ostört läge längs Eriksövägen med närhet till vatten och natur. Projektet färdigställdes under 2018

Välkommen till Skutvikshagen med sitt attraktiva läge vid Vaxholmsfjärden i småstadsidyllen Vaxholm. Till Vaxholms stadskärna promenerar du på ca 15 minuter och här finns butiker, restauranger och annan service.

Lägenheterna i brf Skutvikshagen

Brf Skutvikshagen består av 7 flerbostadshus med totalt 101 lägenheter och här finns allt från den lilla 1 rok till generösa 5 rok. Samtliga lägenheter har en eller flera balkonger. Våningarna högst upp i huset har både terrass och balkong och vissa har braskamin.

Attraktiv boendemiljö i brf Skutvikshagen

Det här är en förening som erbjuder flera faciliteter för de boende. Förutom en nyproducerad bostad med direkt närhet till vattnet har du tillgång till bilplats med motorvärmare eller laddningsstolpe för elbil som tillval samt eget förråd. Det finns dessutom två tvättstugor, en relaxavdelning med bastu samt en lägenhet som både kan användas som en gästlägenhet och som en föreningslokal.

Service och butiker

Vaxholms stadskärna promenerar du till på cirka 15 minuter. Där finns den charmiga hamnen med bland annat butiker, caféer och restauranger.

Vid Arninge handelsplats, cirka 14 km från Vaxholm, finns ett större utbud av butiker såsom livsmedel, mode, elektronik, böcker, skönhet, lek och motion samt apotek och systembolag.

Kommunikationer

Gång- och cykelvägar längs Vaxholmsvägen förbinder Vaxön med sin stadskärna och Kullö samt Resarö. 

Från Skutvikshagen passerar en så kallad vinkbuss men kommunen planerar för en busshållplats i direkt anslutning till området. Med buss är du i centrala Stockholm på cirka 40 minuter. Alternativet för pendlande är en tur med Vaxholmsbolagets båtar som tar strax under timmen.

Reser du med bil tar Eriksövägen dig direkt till Stockholmsvägen (274), som leder vidare in mot Arninge, E18 och vidare in till Stockholm. Till centrala Stockholm är det cirka 4,5 mil.

Skolor och förskolor

Vaxholms skolor och förskolor har ett mycket gott renommé. Det finns sju kommunala förskolor och fem fristående. Det finns fyra låg- och mellanstadieskolor (varav en fristående) och en högstadieskola.

Kommunen planerar även för en ny högstadieskola samt en ny kulturskola, Campus Vaxholm.

Fritid, kultur och nöje

Varje år anordnar Vaxholms Kulturråd en kulturnatt med konserter, utställningar, öppen scen, författarmingel och mycket mer.

Vaxholm har en gedigen historia där flera museum skildrar händelserna under 500 år, bland annat Vaxholms fästning, Hembygdsgården och Bogesunds Slott.

I kommunen finns flera sport- och idrottshallar, fotbollsplaner samt en tennishall och en ishall. Det finns även en så kallas näridrottsplats avsedd för spontanidrott såsom basket, minitennis och vollyboll.

Utskrift

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2016 - 2018

Bostadstyp: Lägenhet

Biyta: Lägenhetsförråd

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Arkitekt: Reflex Arkitekter och landskapsarkitekt Novamark

Hitta hit