I populära Sundbybergs kommun har West Village Rissne vuxit fram med sina 34st stadsmässiga småhus fördelat på fristående villor och radhus i två eller tre plan. Här bor man med tillgång till storstadens puls, shopping i världsklass, restauranger, caféer, biografer och all tänkbar service för hela familjen inom 15 minuters resväg.

Urbana hus - Nära storstad och natur

I West Village Rissne har vi uppfört 28 urbana stadsradhus i två och tre plan samt 6 fristående villor i tre plan, för både stora och mindre familjer. Mitt i området ligger en skyddad grönskande innergård för lek och socialt umgänge. Här bor man nära skolor, idrottsplats och en kort promenad från gröna områden, mataffärer, restauranger och tunnelbanan som tar ca 15 minuter in till T centralen.

Bekväma bostäder

Här har vi rest stadsradhus i två och tre plan på cirka 129kvm respektive cirka 188kvm med lättskötta tomter och där de översta planen har upp till cirka 3 meter i takhöjd. Villorna i tre plan har en boyta på cirka 183kvm och har trälagd altan mot en privat trädgård i söderläge. Alla hus är utrustade med extra bekvämligheter såsom wc/dusch på alla plan, samt golvvärme på entréplan. Villorna har privat parkering i anslutning till husen, medan Radhusen har parkeringsplatser på lokalgatorna.

Stadsradhusens tegelfasader i olika brända kulörer breder ut sig och skapar tillsammans med olika höjder på husen en levande gatumiljö.

Vinnare av Årets byggnad i Sundbyberg 2019

Under maj månad nominerade en jury, bestående av förtroendevalda politiker och tjänstepersoner på Sundbybergs Stad, fem byggnader där god arkitektur och ett positivt bidrag till en varierad stadsbild var kriterierna. Byggnaderna som nomineras ska vara färdigställda och inflyttade under det föregångna året. Därefter har Sundbybergsborna själva fått rösta fram det vinnande bidraget.

De friliggande villorna i West Village Rissne fick flest röster av sundbybergsborna vilket gör oss på Småa glada och stolta.

Arkitekt i projektet var Ola Andersson på Andersson & Arfwedson Arkitekter.

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2019

Bostadstyp: Radhus, Villa

Boyta: 129 - 188 kvm

Antal rum: 4 - 7

Upplåtelseform: Äganderätt

Arkitekt: Andersson & Arfwedson Arkitekter och Topia Landskapsarkitekter

Hitta hit

Vid Rissne IP