I Väsjön utvecklas ny stadsdel med fokus på småskalig bebyggelse i en naturnära stadsmiljö. Här har Småa uppfört lägenheter med sjöutsikt och naturen som närmsta granne.

Underbart sjöläge i lugn och ro!

I Brf Brygghusen så har de flesta lägenhetern uteplats eller balkong med fin utblick mot sjön. Lägenheterna har halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ljusa materialval och gott om förvaringsmöjligheter. Under husen byggs ett garage så du smidigt når både både bil och cykel. Bostäderna förvaltas av Alm Equity Koncernens dotterbolag Svenska Nyttobostäder.

Med det aktiva livet i fokus

Vid Väsjön bor du med naturen som närmsta granne. Njut av gröna gångstråk, frisk luft och en alldeles egen skidbacke som bjurder på härlig slalom eller varför inte terränglöpning!

Väsjön - En helt ny stadsdel

Visionen för den nya stadsdelen är småskalig och variationsrik bebyggelse i en naturnära stadsmiljö. Här kommer ca 4000 bostäder att växa fram. Runt sjön planerar Sollentuna kommun för en strandpromenad och kommunen planerar även för en linbana som på ett snabbt och smidigt sätt tar dig till Häggviks pendeltågsstation. Flera förskolor samt en grundskola och annan service planeras även i området.

Information

Väsjön kommer att växa fram som en helt ny stadsdel i Sollentuna, med cirka 4 000 nya bostäder. Visionen för Väsjön är en stadsdel med en identitet av naturnära storstadskänsla, med det aktiva livet i centrum.

Service och butiker

I området planerar kommunen för närservice i området med bland annat livsmedelsbutik.

I Sollentuna Centrum finns ett av Stockholms största köpcentrum med all tänkbar service med matbutiker, klädbutiker, restauranger, apotek och Systembolag. I Stinsens köpcentrum hittar du närmare 100 butiker till.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig till och från Väsjön. Med buss och pendeltåg tar du dig till Stockholms central på cirka 40 minuter. Idag går buss 527 från Frestavägen, där hållplats Kastellgården ligger precis vid Norra Sjötorget. Fler busslinjer kommer att trafikera Väsjön och Sollentuna kommun planerar dessutom för en linbana mellan Väsjön och Häggviks pendeltågsstation.

När du saknar storstadens puls tar du dig enkelt till innerstaden via pendeltåg, buss eller motorväg.

Skolor och förskolor

Flera förskolor planeras i anslutning till de nya bostäderna och vid Väsjö torg byggs en ny grundskola.

Kommunen satsar på skolan och har ett mycket gott rykte. Det finns flertalet kommunala och fristående förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

Fritid, kultur och nöje

I Väsjön finns utrymme både för aktivitet och avkoppling. Området är beläget mellan två naturreservat, Rösjöskogen och Törnskogen. Här finns vandringsleder, fina promenadstråk, flera sjöar, badplatser, utegym och grillplatser. Det finns även flera sportanläggningar samt Väsjöbackens skidanläggning med fyra nedfarter, barnbacke, backhoppning och en funpark.

I anslutning till den nya grundskolan byggs en idrottshall. Sportfältet vid Edsberg kommer att byggas ut med bland annat fler fotbollsplaner och tennishall.

Sollentuna är en populär kommun med nöjda invånare. Här finns det flera fina naturområden, golfbanor och friluftsaktiviteter såsom fiske, skidåkning, ridning samt upplysta motionsspår och utegym.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2019

Bostadstyp: Lägenhet

Boyta: 55 - 84 kvm

Antal rum: 2 - 3

Biyta: Lägenhetsförråd

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Inflyttning: 2019

Arkitekt: Erséus Arkitekter och Topia Landskapsarkitekter

Hitta hit