Eds allé ligger vackert belägen i västra Upplands Väsby. Här har du fantastisk natur runt knuten samtidigt som du får utmärkta kommunikationer, matvarubutik och allehanda service inom gång- och cykelavstånd. Här, längs allén, har Småa uppfört 18 ljusa och generösa ateljéradhus. Projektet slutfördes under 2018.

Colourblocks - unika radhus längs allén

Colourblocks består av 18 arkitektritade ateljéradhus vars högresta fasader ligger som ett pärlband längs Eds allé. Varje hus är en unik individ genom olika färgsättningar och vändningar. Stora fönster låter ljuset flöda och dubbel takhöjd skapar en spännande kontakt mellan våningsplanen.

Husen har 4 sovrum, välutrustat kök, två badrum, separat tvättstuga och allrum. Därutöver kommer den ljusa härliga vindsateljén vars allrum är drygt 30 kvm. Allt som allt blir boytan hela 164 kvm.

Ombonade tomter

Tomterna är iordningställda med bland annat häckar, träskärmar och den egna förrådsbyggnaden skapar rumslighet och avskildhet. På vardera sidan om husen finns stora altaner, den ena av trä och den andra stenlagd. Vissa av husen har dubbla parkeringsplatser varav den ena i carport.

Eds allé - en helt ny stadsdel

Eds Allé är en ny stadsdel i Upplands Väsby som totalt kommer innehålla cirka 600 nya bostäder, fördelat på både hus och lägenheter. Visionen för stadsdelen är att knyta samman jordbrukslandskapet och staden.
Området kommer att få ett generöst parkstråk som går från grönområdet i norr till Edssjön i söder. Genom parken kommer ett vattendrag löpa med flera dammar som förutom att vara vackra, även tar hand om områdets dagvatten. I anslutning till Mälarvägen byggs ett centralt placerat torg som bland annat kommer att innehålla busshållplats, lokaler för närservice och en av områdets två förskolor.
En dryg kilometer från Eds Allé ligger Upplands Väsby station. Härifrån når du Stockholms central på under halvtimmen och vill du ut i världen når du Arlanda på 7 minuter.

Service och butiker

  • Välsorterade Hemköp ligger vid Runbyrondellen 0,6 km
  • Väsby Centrum med butiker, mataffärer samt restauranger 2,2 km
  • Apotek och andra butiker på Centralvägen 2 km
  • Längs med Mälarvägen och vid det nya torget som ska byggas i Eds allé planeras det för lokaler för närservice.

Kommunikationer

Området kommer att trafikeras av buss 532 och 535 som går till Upplands Väsby station. Därifrån går både pendeltåg och Upptåget. Restiden till Stockholms central är knappt 30 minuter med pendeln. Restiden till Arlanda är sju minuter med Upptåget som även tar dig vidare till Uppsala (27 min) och Gävle (1 h 40 min)
Från Eds allé är det ca 1,5 km till stationen.

Skolor och förskolor

I området kommer det byggas två förskolor, en i den norra delen av området och en vit torget strax nedanför nya Mälarvägen.
Närmaste skola är Runbyskolan (F-åk 9), cirka 1 km från området.

Fritid, kultur och nöje

Direkt norr om Eds Allé ligger ett stort grönområde med stigar, elljusspår och cykelvägar.

Populära Mälarbadet Kairo ligger cirka 1,8 km från området.

Runt Edssjön går fina promenadstråk. 

Väsby ridklubb håller till på Sättra gård, ett stycke efter Kairobadet.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2018

Bostadstyp: Radhus

Boyta: 164 kvm

Antal rum: 5 - 7

Biyta: ca 11 kvm.

Upplåtelseform: Äganderätt

Inflyttning: 2018 - 2019

Arkitekt: Södergruppen Arkitekter och Karavan Landskap

Hitta hit