Det ska vara tryggt att köpa bostad med Småa

Att köpa nyproduktion är för många en dröm, men eftersom huset inte byggts än kan det ibland kännas lite overkligt. Därför kan det kännas tryggt att veta att vi finns där för dig under hela din resa mot din nya bostad. Med vår långa erfarenhet och vilja att lyssna på våra kunder, mäklare och andra samarbetsparter, har vi under åren skapat ett trygghetspaket som vi kallar Tryggt köp. Där ingår olika försäkringar och garantier som skyddar dig som köpare mot eventuella förseningar eller andra problem.

Vi vet att ett bostadsköp är ett av livets största beslut. Därför vill vi att du som köper en bostad av oss ska känna dig trygg – från intresseanmälan till inflyttning och alla år därefter. Här kan du läsa om ett axplock av de delar som ingår i vårt Tryggt köp-paket. Paketet kan variera beroende på projekt.

Tillträdesskydd

Du får alltid god tid på dig att sälja din befintliga bostad tack vare att vi alltid lämnar besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader före inflyttning. Men om du, av någon anledning, inte kommer att kunna tillträda på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta upp din inflyttning med upp till tre månader. Vårt krav på dig är att du har anlitat en auktoriserad mäklare som lagt ut din bostad till försäljning till ett marknadsmässigt pris, senast tre månader innan tillträdet av den nya bostaden.

Läs mer om villkoren för tillträdesskydd här!

Garantier

Färdigställandegarantin ser till att byggnationen slutförs i enlighet med tecknat entreprenadkontrakt om något skulle hända oss eller någon av våra underentreprenörer. Garantitiden för byggnadsarbeten och material är fem år, med vissa begränsningar år 3-5.

Ansvar för osålda bostadsrätter

Bostadsrättsföreningens ekonomiska plan granskas av intygsgivare utsedda av Boverket och en säkerhet för betalda insatser utfärdas av Gar-Bo Försäkrings AB. Vi förvärvar eventuellt osålda lägenheter vilket betyder att föreningen inte riskerar att drabbas av minskade intäkter från insatser och månadsavgifter.

Säkerhet för betalda insatser för bostadsrätter

Föreningens anskaffningskostnad för fastighet och entreprenad är under byggtiden beräknad. Om den verkliga (slutliga) anskaffningskostnaden blir högre än beräknat måste föreningens ekonomi räknas om. Om avgifterna för bostadsrätten i och med detta blir väsentligt högre, har bostadsrättsinnehavaren rätt att säga upp bostadsrätten, återlämna lägenheten och få skälig ersättning. Insatsgarantiförsäkringen garanterar att så kan ske.