• Byggstart

  Byggstart

  Vi startade byggnationen i Frösundavik under januari 2015.

 • Visningshus

  Visningshus

  I april 2016 inviger vi visningshuset i Försundavik

 • Byggstart, etapp 3

  Byggstart, etapp 3

  Vi planerar att byggnationen av tredje etappen i Frösundavik starta under november 2016.

 • Inredningsval, etapp 3

  Inredningsval, etapp 3

  I december 2016 planerar vi att starta inredningsvalsprocessen för husen i etapp 3 i Frösundavik. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning, etapp 3

  Stomresning, etapp 3

  I december 2016 planerar vi att starta stomresningen av husen i etapp 3.

 • Säljstart, etapp 4

  Säljstart, etapp 4

  Vi hade kövisning för den fjärde etappen i Frösundavik i december 2016 och släppte kvarvarande bostäder till allmän försäljning i maj 2016.

 • Tillträde, etapp 3

  Tillträde, etapp 3

  Vi planerar påbörja tillträdena i tredje etappen under sommaren 2017.

 • Färdigställt

  Färdigställt

  Under våren 2018 planerar vi för att Frösundavik kommer att vara färdigställt. Då påbörjar vi avetablering i området.

SLUTSÅLT! I Bålsta skapar vi ett sjönära bostadsområde med 82 friliggande villor. Här bor du vid strand- och klippbad, förskola samt aktivitetspark med lekplats.

Bo med utsikt över Mälaren

Vackert beläget vid Mälaren får Bålsta ett nytt bostadsområde med 82 nyproducerade hus. Frösundavik har ett unikt sjönära läge med ordningsställd grässtrand och klipphällar med grillplats och trädäck. Här har vi skapat en härlig och lekfull miljö med park- och aktivitetsytor med fotbollsplan med konstgräs, streetbasket, löparbana och mycket mera. Med förskolan som etableras i området blir livet för dig och din familj bekvämt och lättillgängligt. Se länk till höger för information om förskolan.

Eleganta enplanshus och tvåplanshus

Vi bygger enplanshus och tvåplanshus om 130 respektive 156 kvm. Planlösningen är väl genomtänkt med öppna ytor och uppskattade inslag som tvättstuga, klädkammare och generöst allrum. Interiören är ljus tack vare stora fönster- och skjutdörrspartier, takhöjd upp till 3,8 m samt exklusivt ljust askgolv. Husen har kvalitéer som golvvärme på entréplanet och köket utrustas med induktionshäll samt integrerad diskmaskin.

Båda hustyperna får ett elegant uttryck med arkitektoniska detaljer som t ex matchande plåttak i husets kulör. Tomterna färdigställs med altan, häckar och träd. Det ska vara enkelt att bo i Frösundavik!

God utomhusmiljö

Med naturen som närmsta granne har Frösundavik flera gemensamma ytor, vi vill att du som bor här även ska välja att vistas i området. Du ska inte vara tvungen att ta bilen för att åka till idrottsplats eller badplats utan få tillgång till det mesta i Frösundavik. Här skapar vi allégator, lämpliga cykelvägar samt tar hand om dagvatten genom de vattendrag som skapats och rinner i området. För oss är det viktigt att växter inte bara är fina att se på, utan att de med variation även bidrar till en ökad biologisk mångfald.

 

Service och butiker

Bålsta centrum ligger i hjärtat av Håbo kommun, avstånde till Stockholm är ca 5 mil. Det är den naturliga mötes- och shoppingplatsen för invånarna med bra tillgänglighet. Här finns butiker med ett bra utbud av dagligvaror, mode, leksaker, hälsa, sport och annan service

Kommunikationer

Från Frösundavik, området vi bygger, går bussen på ca 13 min ner till Bålsta station. Med bil når du både Stockholm C, Uppsala, Arlanda och Norra Mälardalen på ca 30-45 minuter. Till Stockholm central tar det ca 40 min med pendeltåg som avgår varje halvtimme och ca 25 min med fjärrtåget.

Skolor och förskolor

I Bålsta finns förskolor, skolor och i centrum en gymnasieskola. Kommunen planerar att bygga en förskola i området.

Fritid, kultur och nöje  

Det finns fina motionsspår och för den golfintresserade finns tre av Sveriges bästa golfbanor inom mindre än 3 mil. För dig som uppskattar båtlivet finns två båtklubbar inom bekvämt avstånd.Lasse Åbergs museum, strax utanför centrum, är ett populärt utflyktsmål för både stora och små. 

Utskrift

Betalflödet vid köp av hus

När du bestämt dig för att köpa ett hus i Frösundavik skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Bokningsavgiften om 50.000 kr betalas i samband med tecknade av bokningsavtal.
 • Handpenningen betalas i samband med tecknande av köpe- och entreprenadavtal, normalt ca 10-12 månader före tillträdet. Handpenningen är 500.000 kr. Om köpare betalat en bokningsavgift avräknas denna.
 • 25 % av inredningsvalen betalas i samband med beställning.
 • Slutbetalning av huspriset och inredningsvalen betalas på tillträdesdagen.

Pantbrev ingår

Endast den som har lagfart på fastigheten kan belåna fastigheten. När fastigheten belånas (intecknas) utfärdas ett pantbrev på samma belopp. Pantbrevet är en handling som representerar en del av fastighetens värde och fungerar därmed som en säkerhet för lånet.

I Frösundavik har vi redan tagit ut och bekostat pantbrev på 2.000.000 kr per fastighet. Pantbrev kostar normalt 2 % av pantbrevets belopp, det vill säga att här sparar du 40.000 kr, då pantbrev redan ingår i köpet. Dessa pantbrev överlämnas till dig på tillträdesdagen och medför att dina kostnader i samband med belåningen minskar.

Låg lagfartskostnad

Lagfartsavgift (även kallad stämpelskatt) är en engångskostnad som betalas av köparen till en fastighet. Köper du en fastighet med ett begagnat hus är avgiften 1,5 % på hela köpeskillingen. Köper du en fastighet där ett nytt hus ska uppföras, betalar du 1,5 % på fastighetens värde på kontraktsdagen. Det vill säga, köper du i tidigt skede beräknas lagfartsavgiften endast på tomtvärdet.

Räntefritt handpenningslån

I Frösundavik samarbetar vi med Handelsbanken och erbjuder alla våra kunder ett snabbt lånelöfte, räntefritt handpenningslån och konkurrenskraftiga räntor. Ta del av det gällande bankerbjudande i länken till höger.

Ingen fastighetsavgift

När du köper en nyproducerad bostad betalar du ingen fastighetsavgift de första 15 åren. Det betyder att du sparar cirka 111.000 kr*. Däremot ska en statlig fastighetsskatt betalas för de månader du bott i bostaden under det första året. Läs mer om fastighetsavgift och fastighetsskatt på Skatteverkets hemsida.
*beräknat på 2016 års fastighetsskatt, fn 7.412 kr.

Låg driftskostnad

Driftskostnaden beräknas till ca 2 190 kr per månad för tvåplanshuset och 1 820 kr per månad för enplanshuset. I driftskostnaden ingår uppskattad uppvärmning, vattenförbrukning och tv-, bredband- och telefonileverantör (t ex Telia triple play). Värme och varmvatten beräknas med 55 kWh/kvm och år eller ca 8 kr/kvm och månad. Hushållsel och försäkring tillkommer.

Området får sk Öppen fiber vilket ger dig möjlighet att välja en leverantör för alla tre tjänster; bredband, tv-tjänster via fiberuttag och telefoni. Du har full valfrihet att välja bland ca 10 leverantörer, b la Viasat och Telia. Läs mer på www.bredbandswebben.se.

Självbyggeri

Som självbyggare finns det möjlighet att göra visst invändigt arbete själv och därmed sänka köpeskillingen på huset. Summan motsvarar den arbetskostnad vi skulle haft om vi anlitat hantverkare och sänker inte värdet på huset. Beloppet kan istället bli en del av kontantinsatsen, vilket skapar större möjlighet till bostadslån. Som självbyggare i Frösundavik kan du spara 200 000 kr vid köp av ett enplanshus, 250 000 kr vid köp av ett tvåplanshus. Läs mer under Självbyggeri.

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2015 - 2018

Bostadstyp: Villa

Boyta: 130 - 156 kvm

Antal rum: 5 - 7

Biyta: Utvändigt förråd om ca 12 kvm

Upplåtelseform: Äganderätt

Inflyttning: 2016 - 2018

Pris: 5.300.000 kr - 5.950.000 kr

Arkitekt: Ettelva Arkitekter och Karavan Landskapsarkitekter.

Hitta hit

Frösundavägen

Mäklare

Björn AlströmFastighetsbyrån

Telefon: 070-952 56 97

E-post:

Kontakt Småa

Andrés Heredia

Telefon: 018-444 12 36

E-post:

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och innebär att du anmäler ditt intresse för projektet. Du kommer att bli kontaktad av Småa eller aktuell mäklare som svarar på frågor och gör en individuell boendekostnadskalkyl.