• Säljstart

  Säljstart

  Vi säljstartade Brf Trädgårdslunden i juni 2016 genom en kövisning. I augusti släppte vi kvarvarande bostöder till allmän försäljning.

 • Byggstart

  Byggstart

  I februari 2017 startade vi byggnationen av Brf Trädgårdslunden.

 • Inredningsval

  Inredningsval

  I maj planerar vi att påbörja inredningsvalsprocessen för lägenheterna i Brf Trädgårdslunden. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning

  Stomresning

  I augusti beräknar vi starta stomresningen av flerbostadshusen i Brf Trädgårdslunden.

 • Tillträde

  Tillträde

  Från sommar/höst 2018 beräknar vi att tillträdena kommer starta i Brf Trädgårdslunden.

 • Färdigställt

  Färdigställt

  Runt sommaren 2019 beräknar vi att Brf Trädgårdslunden kommer att vara färdigställt.

Det gamla villasamhället Rönninge är omringat av fin natur och flera sjöar. Här kommer Rönninge Sjöstad att växa fram, ett trivsamt och centralt bostadsområde med cirka 100 lägenheter i flera etapper. Här bor du med bra service och pendeltågsstation på bara någon minuts promenadavstånd.

Endast tre lägenheter kvar och inflyttning redan i år!

Varmt välkomna på visning i Trädgårdslundens visningslägenhet och säkra en av de sista lägenheterna i ett av de bästa lägena i Rönninge!

Brf Trädgårdslunden

Den första etappen som byggs i Rönninge Sjöstad är Brf Trädgårdslunden med 37 lägenheter i storlekarna 2-5 rok.

Unikt för Trädgårdslunden är de lyxigare och familjära etagelägenheter med radhuskänsla. Här får du två plan, 3 m i takhöjd och separat tvättavdelning.

Lägenheter är ljusa med vitmålade väggar och generösa fönsterpartier, eklamellsparkett samt en takhöjd på 2,6 meter. Inredningsarkitekten har valt att ge köket flera spännande detaljer som skapar en elegant men ändå modern känsla. Köket utrustas med induktionshäll och integrerad diskmaskin. Badrummen är helkaklade med hög standard som duschhörna i glas, tvättmaskin och torktumlare.

Broschyren med planlösningar hittar du under länken "bofakta Brf Trädgårdslunden".

Sjöutsikt och en levande innergård

Lägenheterna har balkong, uteplats eller terrass som vätter mot den fina innergården. Bor du högt upp i husen har du dessutom utsikt mot sjön. Några av de större lägenheterna har två balkonger varav ena blir delvis inglasad.

Brf Trädgårdslunden har en trivsam innergård med skön trädgårdskänsla. Här satsar vi lite extra på ätbar växtlighet så som rabarber, bärbuskar och fruktträd. Trädgårdskänslan förstärks av att vissa tak blir gröna med sedum.

Husen mot centrum har en modern stadskaraktär medan de mot sjön har inspirerats av sekelskiftsvillorna i Rönninge.

Till föreningen hör en gästlägenhet att boka upp för långväga gäster.

Sedumtak och ätbar växtlighet

Det är sedum på vissa delar av taken. Sedumtaken har flera positiva effekter, bland annat är det ljuddämpande, tar hand om dagvattnet och har en isolerande effekt. Vi har även valt att plantera en del ätbar växtlighet.

Föreningen har sopkärl för både hushållssopor och matavfall och i nära anslutning till området finns återvinningsstation.

Nästa etapp - Brf Flädern

Preliminärt under vintern 2018 släpper vi nästa etapp, Brf Flädern. Läs mer här och gå med i Småakön för att bli inbjuden till kövisningen.

Rönninge Sjöstad - genuint, småskaligt och centralt

Rönninge är ett genuint och småskaligt stationssawmhälle med charmida sekelskiftsvillor och fin natur. Tillsammans med Salem kommun äv vi med och utvecklar Rönnige Centrum med fler bostäder, butiker och restauranger. 

Bo granne med restaurang och butik

I befintliga Rönninge Centrum finns mysiga Kaffestugan, restauranger, gym, florist och uppskattad delikatess. Det planeras även för fler kommersiella lokaler i och med utvecklingen av Rönninge Centrum. Behöver du ett större utbud service eller aktiviteter så har du nära till Salem Centrum. 

Med vacker utsikt över sjön Flaten ligger Villa Talliden som erbjuder god mat och brunch. 

Endast 30 min till Stockholm C

Busstationen och pendeltågsstationen som ligger på någon minuts promenadavstånd från Brf Trädgårdslunden, tar dig till Stockholm C på drygt 30 min och till Södertälje C på 12 min.

Ta vara på allt vad Rönninge erbjuder

Rönninge är en lugn och charmig ort i Salem kommun med sjöar, badplatser, naturreservat och strandpromenad. Det är enkelt att leva ett aktivt friluftsliv i Rönninge med bland annat Garnuddens elljusspår, tennishall och friluftsområde. På vintrarna är Flaten populär för skridsko- och skidåkning.

Utskrift

Betalflödet vid köp av brf /lägenhet

När du bestämt dig för att köpa en lägenhet av Småa skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Bokningsavgiften om 50.000 kr betalas i samband med tecknade av bokningsavtal.
 • Vid tecknande av förhandsavtal, normalt ca 10-12 månader före tillträde, erlägges ett förskott om ytterligare 50.000 kr. Köpare som tecknar förhandsavtal direkt betalar 100.000 kr.
 • 25 % av inredningsvalen betalas i samband med beställning.
 • Vid tecknande av upplåtelseavtal, normalt ca 6 månader före tillträde, erläggs handpenningen som tillsammans med bokningsavgift och förskott utgör 300 000 kronor av köpeskillingen.
 • Slutbetalning av lägenhetspriset och inredningsvalen betalas dagen innan tillträdesdagen.

Låg driftskostnad

I månadsavgiften ingår;

 • Vatten och Avlopp
 • Fastighetsförsäkring
 • Sophämtning
 • Skötsel av gemensamma anläggningar; vägar, vägbelysning och vägdiken (även snöröjning och dylikt), fördröjningsmagasin för dagvatten, grönytor och lekplatser
 • Kapitalkostnad Brf
 • Fondering för yttre underhåll
 • Telia Triple Play (tv, bredband och telefoni)

Kostnader som tillkommer;

 • Hushållsel
 • Hemförsäkring, för bostadsrätt
 • Ev parkeringsplats

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2018

Bostadstyp: Lägenhet

Boyta: 43 - 115 kvm

Antal rum: 2 - 5

Biyta: Lägenhetsförråd

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Inflyttning: 2018 - 2019

Pris: 2.240.000 kr - 5.050.000 kr

Månadsavgift: 3.100 kr - 7.100 kr

Arkitekt: Södergruppen Arkitekter och Novamark landskapsarkitekter

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Hitta hit

Visningar sker i visningslägenheten på Westerdahlsvägen 11, 144 61 Rönninge.

Mäklare

Pia AnderssonPia Andersson Fastighetsbyrå

Telefon: 070-420 63 01

E-post:

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och innebär att du anmäler ditt intresse för projektet. Du kommer att bli kontaktad av Småa eller aktuell mäklare som svarar på frågor och gör en individuell boendekostnadskalkyl.