• Kövisning

  Kövisning

  Vi säljstartade Vega Lodge i oktober 2015 med en kövisning. Vi håller i dagsläget på att bearbeta bokningsanmälningarna från kövisningen för både etapp 1 och etapp 2. Därefter kommer vi släppa kvarvarande bostäder till allmän försäljning.

 • Byggstart

  Byggstart

  I april 2016 kommer vi starta byggnationen i Vega Lodge.

 • Inredningsval

  Inredningsval

  I april 2016 planerar vi att starta inredningsvalsprocessen för husen i Vega Lodge. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning

  Stomresning

  I augusti 2016 planerar vi för att börja stomresa husen i Vega Lodge.

 • Tillträde

  Tillträde

  Från våren 2017 fram till sommaren 2018 kommer det pågå inflyttningar i Vega Lodge.

 • Färdigställt

  Färdigställt

  Hösten 2018 kommer Vega Lodge vara färdigställt och vi kommer då påbörja avetablering i området.

Slutsålt!
I populära Vega bygger vi 53 villor och kedjehus i en kuperad och naturskön omgivning. Nya stadsdelen Vega beräknas växa med cirka 3 000 bostäder, pendeltågsstation och flera förskolor.

Slutsålt!

Vi är med och bygger framtidens Vega

I populära Vega bygger vi 27 fristående villor och 26 kedjehus. Husen ligger i ett charmigt kuperat och ostört läge.

Arkitektens vision med Vega Lodge har varit att låta naturen komma nära och hämta inspiration både gällande färg- och materialval. Det blir finplanerade och lättskötta naturtomter med odlingslott, carport med förråd. Tomtstorlekarna varier, ca 264-1 109 kvm.

Spännande villor och kedjehus

Husens interiör är noga utvald och det finns flera detaljer som är utmärkande. Samtliga hus får även en utvald vägg i ruffare vit träpanel för att möta naturen och skapa en Lodgekänsla. Köken blir stilfulla och påkostade med stänkskydd i glas, snygg rostfri fläktkåpa, beslag i svart läder samt flera uppskattade funktioner som t ex induktionshäll.
Terränghuset utmärker sig med sitt loft och mycket generösa takhöjd upp till 5 meter.

Sluttningshuset om 117 kvm, samtliga är villor.

Planmarkshuset om 132 kvm, villor och kedjehus.

Terränghuset om 171 kvm villor och kedjehus.

Klicka på broschyren till höger för att läsa mer om projektet och se planlösningar

Bo hållbart i Vega Lodge

Husen i Vega Lodge ligger i en grönskande miljö och anpassas till omgivande natur, och vi har medvetet valt att addera miljöaspekter som barkflis och odlingslott på tomten. Bor du i Vega har du även fördelen med att enkelt kunna åka kollektivt när pendeltågsstationen står färdig. Vi ser gärna att du som köper ett hus i Vega Lodge ska värna om miljön, därför får du en cykel i inflyttningspresent.

Vega 

Vega ligger i natursköna Haninge och är ett trivsamt och befintligt bostadsområde som beräknas växa med cirka 3 000 bostäder. Den nya stadsdelen kommer att vävas samman med nya gator, cykel- och gångvägar, parker, torg och naturområden.

Vill du bo bekvämt och barnvänligt söder om Stockholm kommer du att trivas i Vega!

Service och butiker

Det finns flera bra handelsplatser i Haninge. Bland annat Port 73, Länna köpcentrum, Haninge Centrum, Sats och Ica Maxi med nyöppnat Starbucks och Systembolaget. I framtiden kommer troligtvis finnas enklare livsmedelsbutiker vid pendeltågsstationen. 

Kommunikationer

Det är enkelt att ta sig till och från Haninge. Du kör till stan på knappt 10 minuter. Från Vega kommer det bli ännu smidigare med bil ut på väg 73/Nynäsvägen med en ny på/avfart. För dig som föredrar att åka kommunalt tar du dig enkelt både inom kommunen eller mot stan. I rusningstrafik går snabbussar till Gullmarsplan som tar cirka 15 minuter.

Du kan även ta pendeltåget från den nya stationen Vega som beräknas vara färdig 2019. Till Stockholm C kommer det ta cirka 25 minuter. Området får förutom pendeltågsstation även bättre bussförbindelse.

Skolor och förskolor

I Vega planeras det för 6-8 nya förskolor samt en F-9 skola. Idag finns populära Måsöskolan (F-6) som ligger med promenadavstånd från vårt område. Intill Vega Lodge ligger även den nyöppnade Ur och Skur förskolan.

Fritid, kultur och nöje 

Här finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter för både barn och vuxna. Tyresta Nationalpark, Rudans friluftsområde och Dalarös skärgård är populära utflyktsmål.

Utskrift

Betalflödet vid köp av hus

När du bestämt dig för att köpa ett hus i Vega Lodge skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Bokningsavgiften om 20.000 kr betalas i samband med tecknade av bokningsavtal.
 • Handpenningen betalas i samband med tecknande av köpe- och entreprenadavtal, normalt ca 10-12 månader före tillträdet. Handpenningen är 300.000 kr. Om köpare betalat en bokningsavgift avräknas denna.
 • 25 % av inredningsvalen betalas i samband med beställning. 
 • Slutbetalning av huspriset och inredningsvalen betalas på tillträdesdagen.

Pantbrev ingår

Endast den som har lagfart på fastigheten kan belåna fastigheten. När fastigheten belånas (intecknas) utfärdas ett pantbrev på samma belopp. Pantbrevet är en handling som representerar en del av fastighetens värde och fungerar därmed som en säkerhet för lånet. I Vega Lodge har vi redan tagit ut och bekostat pantbrev på 2.200.000 kr per fastighet. Pantbrev kostar normalt 2 % av pantbrevets belopp, det vill säga att här sparar du 44.000 kr, då pantbrev redan ingår i köpet. Dessa pantbrev överlämnas till dig på tillträdesdagen och medför att dina kostnader i samband med belåningen minskar.

Låg lagfartskostnad

Lagfartsavgift (även kallad stämpelskatt) är en engångskostnad som betalas av köparen till en fastighet. Köper du en fastighet med ett begagnat hus är avgiften 1,5 % på hela köpeskillingen. Köper du en fastighet där ett nytt hus ska uppföras, betalar du 1,5 % på fastighetens värde på kontraktsdagen. Det vill säga, köper du i tidigt skede beräknas lagfartsavgiften endast på tomtvärdet. I Vega Lodge uppskattas markvärdet ligga på 1.000.000-1.500.000 kr beroende på tomtens storlek.

Ingen fastighetsavgift

När du köper en nyproducerad bostad betalar du ingen fastighetsavgift de första 15 åren. Det betyder att du sparar cirka 111.000 kr*. Däremot ska en statlig fastighetsskatt betalas för de månader du bott i bostaden under det första året. Läs mer om fastighetsavgift och fastighetsskatt på Skatteverkets hemsida.
*beräknat på 2016 års fastighetsskatt, fn 7.412 kr.

Låg driftskostnad

Driftskostnaden beräknas till ca 1.705 kr per månad för sluttningshuset, ca 1.815 kr per månad för planmarkshuset och ca 2.076 kr per månad för terränghuset. I driftskostnaden ingår uppskattad uppvärmning, vattenförbrukning, sophämtning, hem- och villaförsäkring. Värme och varmvatten beräknas med 55 kWh/kvm och år eller ca 8 kr/kvm och månad. Hushållsel och bredban/tv/telefoni tillkommer.

Området kommer få så kallad öppen fiber, vilket betyder att du har möjlighet att välja på cirka tio leverantörer för bredband och telefoni.

Självbyggeri

Som självbyggare finns det möjlighet att göra visst invändigt arbete själv och därmed sänka köpeskillingen på huset. Summan motsvarar den arbetskostnad vi skulle haft om vi anlitat hantverkare och sänker inte värdet på huset. Beloppet kan istället bli en del av kontantinsatsen, vilket skapar större möjlighet till bostadslån. Som självbyggare i Vega Lodge kan du spara 200.000 kr vid köp av ett sluttningshus, 230.000 kr vid köp av ett planmarkshus och 250.000 kr vid köp av ett terränghus. Läs mer under Självbyggeri.

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2019

Bostadstyp: Kedjehus,Villa

Boyta: 117 - 171 kvm

Antal rum: 5 - 6

Biyta: Terränghuset är 171 kvm varav 19 kvm är biarea. Utvändiga förråd är mellan 6 och 9 kvm.

Upplåtelseform: Äganderätt

Inflyttning: 2017 - 2019

Arkitekt: Södergruppen Arkitekter

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Hitta hit

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och innebär att du anmäler ditt intresse för projektet. Du kommer att bli kontaktad av Småa eller aktuell mäklare som svarar på frågor och gör en individuell boendekostnadskalkyl.

Liknande bostäder