• Säljstart

  Säljstart

  Vi säljstartade Vita Staden i april 2015 genom en kövisning. I mars 2016 släppte vi kvarvarande bostäder till allmän försäljning.

 • Byggstart

  Byggstart

  Under våren planerar att starta byggnationen av Vita Staden.

 • Inredningsval

  Inredningsval

  Under sommaren 2016 planerar vi att starta inredningsvalsprocessen för husen i Vita Staden. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning

  Stomresning

  Under hösten 2016 planerar vi att starta stomresning av husen i Vita Staden.

 • Tillträde

  Tillträde

  Under sommaren/hösten 2017 beräknar vi att tillträde kommer ske i Vita Staden.

 • Färdigställt

  Färdigställt

  Vintern/våren 2019 beräknar vi att Vita Staden kommer att vara färdigställt och att avetablering sker. 

För dig som vill bo i eget hus men inte göra avkall på närheten till staden bygger vi nu generösa kedjehus och radhus centralt beläget längs Sparrmansvägen. På endast några minuter tar du dig till stadens puls eller naturens lugn i närliggande Nacka naturreservat.

Lediga hus

Just nu finns endast ett fåtal radhus kvar till salu. Under fliken priser och planlösningar ovan, hittar du information om husen samt ser vilka som i skrivande stund är till salu. För att komma i kontakt med mäklaren för Vita Staden eller för att få mer information, gör en intresseanmälan här till höger.

Personlig visning

Om ni föredrar en personlig visning av husen som är kvar i Vita Staden så är ni välkomna att kontakta mäklaren! Ni hittar kontaktuppgifterna i högerspalten.

Stadsmässiga hus i bästa läge

De 17 husen får ett stilrent uttryck med sina vita, putsade fasader och detaljer i ljusgrått. Alla hus upplåts som äganderätt med friköpt tomt, har bilplats i carport direkt utanför dörren, gott om förvaring och lättskötta tomter. De elva radhusen och sex kedjehusen har entré från Thunbergsgatan.

Kedjehusen är cirka 165 kvm, fördelade på tre våningsplan, varav två är souterrängplan. Entréplanet får en generös takhöjd på ca 3 meter och övriga plan cirka 2,5 meter. Det finns två hustyper där två av husen har Badrum med Bastu som standard. För planlösning, se broschyren till höger.

Radhusen är cirka 159kvm fördelade på tre våningsplan där takhöjder på entréplan och Souterrängplanet är cirka 2,5 meter och på övreplan från Cirka 2,35 meter till cirka 3 meter. För planlösning, se broschyren till höger.

Broschyr

Information

Service och butiker

Hammarbyhöjdens centrum ligger endast några minuters promenad från Vita Staden. Här hittar du bland annat livsmedelsbutik, 7-eleven, apotek, bageri, gym, kemtvätt, optiker, restauranger och blomsterbutik. För ett större serviceutbud finns Globen Shopping och Sickla Köpkvarter, som har ett brett utbud av butiker.

Kommunikationer

Närmsta tunnelbanestation är Skärmarbrink, som trafikeras av tunnelbanans gröna linje. Även Hammarbyhöjdens tunnelbanestation ligger i närheten. Till Södermalm tar det endast fyra minuter med tunnelbana och cirka 12 minuter till Stockholms Central. En station från Skärmarbrink ligger Gullmarsplan, knutpunk med större bussterminal och Tvärbanan som går via Årstaberg, med anknytning till pendeltåg, samt via Liljeholmen till Solna.

Skolor

Hammarbyhöjdens förskolor och skolor har ett mycket gott rykte. I området ligger fyra grundskolor och ett flertal förskolor med olika inriktningar. Den närmsta skolan är Hammarbyskolan (F-åk 9) som ligger på några minuters promenad från Vita Staden.

Kultur- och nöjesliv

Bor du i Hammarbyhöjden är det enkelt att ta del av Stockholms kultur- och nöjesliv. I den närliggande stadsdelen Hammarby Sjöstad finns många caféer och restauranger och på Södermalm hittar du ett stort utbud av restauranger, barer, teatrar och biografer.

Nackareservatet

Hammarbyhöjden gränsar till Sveriges mest besökta friluftsområde, Nackareservatet. Området är stort och här finns bollplaner, tennisbanor, vandringsleder, belysta motionsspår, friluftsbad, fiskevatten och golfbana. På vintern finns möjlighet till skidåkning och skridskoåkning. Populära Hellasgården är hjärtat i naturreservatet. 

Utskrift

Betalflödet vid köp av hus

När du bestämt dig för att köpa ett hus i Vita Staden ska köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Bokningsavgiften om 20.000 kr betalas i samband med tecknade av bokningsavtal.
 • Handpenningen betalas i samband med tecknande av köpe- och entreprenadavtal, normalt cirka ett år före tillträdet. Handpenningen är 500.000 kr. Bokningsavgiften räknas av.
 • 25 % av inredningsvalen betalas i samband med beställning.
 • Slutbetalning av huspriset och inredningsvalen betalas på tillträdesdagen.

Låg lagfartskostnad

Lagfartsavgift (även kallad stämpelskatt) är en engångskostnad som betalas av köparen till en fastighet. Köper du en fastighet med ett begagnat hus är avgiften 1,5 % på hela köpeskillingen. Köper du en fastighet där ett nytt hus ska uppföras, betalar du 1,5 % på fastighetens värde på kontraktsdagen. Det vill säga, köper du i tidigt skede beräknas lagfartsavgiften endast på tomtvärdet.

Ingen fastighetsavgift

När du köper en nyproducerad bostad betalar du ingen fastighetsavgift de första 15 åren. Det betyder att du sparar cirka 111.000 kr*. Däremot ska en statlig fastighetsskatt betalas för de månader du bott i bostaden under det första året. Läs mer om fastighetsavgift och fastighetsskatt på Skatteverkets hemsida.
*beräknat på 2016 års fastighetsskatt, fn 7.412 kr.

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2016 - 2018

Bostadstyp: Kedjehus,Radhus

Boyta: 159 - 165 kvm

Antal rum: 4 - 5

Upplåtelseform: Äganderätt

Inflyttning: Från hösten 2017 - 2018

Pris: 11.000.000 kr - 12.300.000 kr

Arkitekt: Arlert Arkitektkontor

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Hitta hit

Sparrmansvägen/Thunbergsgatan, Observera att visning sker på Svenska Mäklarhusets kontor, Finn Malmgrens väg 9

Mäklare

Anna LinnéSvensk Nyproduktion

Telefon: 08-122 130 31

E-post:

Kontakt Småa

Karl Frisell

Telefon: 08-586 303 96

E-post:

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och innebär att du anmäler ditt intresse för projektet. Du kommer att bli kontaktad av Småa eller aktuell mäklare som svarar på frågor och gör en individuell boendekostnadskalkyl.