I populära Sundbybergs kommun bygger vi den andra etappen i Rissne Gård - Kavalleristen. Här bor du med tillgång till storstadens puls, shopping i världsklass, restauranger, caféer, biografer och all tänkbar service för hela familjen inom 15 minuters resväg.

Bo nära storstad och natur

I stads- och naturnära Rissne Gård bygger vi nu Kavalleristen. Projektet, som är den andra av tre, består av 18 välplanerade radhus, granne med lummiga grönområden och nära till goda kommunikationer och stort utbud av service.

Radhus med uteplats mot grönskande gård

Husen får ett stadsmässigt uttryck mot gatan, med lugna naturnära färgval. De privata uteplatserna öppnar upp mot den grönskande innergården som bjuder in till rekreation, lek och umgänge.

Välplanerade radhus med hög standard

Radhusen, som kommer i två olika storlekar, har de sociala ytorna med kök och vardagsrum på entréplan. Här finns även wc/dusch och hall med gott om förvaring. En trappa upp ligger den privata sfären med 3 sovrum och badrum. Radhuset om 113 kvm har ett allrum på det övre planet medan radhusen om 93 kvm har en klädkammare på det övre planet.

Tomterna görs i ordning med altan, gräsmatta, fruktträd och häckar. I anslutning till entrén uppförs ett kallförråd.

Rissne Gård

Hela Rissne Gård är under utveckling till ett fint citynära bostadsområde. Under de närmaste åren kommer Rissne bli mer stadslikt med fler lokalgator, butiker, mötesplatser, utbyggnad av tvärbanan och förädling av de kringliggande grönområdena.

Kavalleristen ligger med närhet till skolor, idrottsplatser, Rissne Gård och Rissne Ängar. På cykelavstånd hittar du även Sundbybergs Centrum samt Bromma Blocks. Ska du ut och resa ligger Bromma flygplats bara en kort bilväg bort. In till Stockholm city tar du dig snabbast med tunnelbanan, som tar cirka 15 min från Rissne Centrum.

Tidigare har vi uppfört 28 stadsradhus i två och tre plan samt 6 villor i tre plan. Dessa blev vinnare av Årets Byggnad i Sundbyberg 2019.

Hela Rissne Gård är under utveckling till ett fint citynära bostadsområde. Under de närmaste åren kommer Rissne bli mer stadslikt med fler lokalgator, butiker, mötesplatser, utbyggnad av tvärbanan och förädling av de kringliggande grönområdena.

Service och butiker

Rissne Centrum ligger bara med några minuters promenadväg från området. Här finns mataffär, liten torghandel, vårdcentral, caféer och restauranger. Rissne Centrums nya ägare, Balder, planerar att renovera och modernisera Rissne Centrum och öka dess popularitet och attraktionskraft ytterligare. På cykelavstånd ligger Sundbybergs Centrum och Bromma Blocks – båda med gott om butiker, restauranger och övrig service.

Kommunikationer

I Rissne Centrum ligger tunnelbanan som tar dig in till centrala Stockholm på cirka 15 minuter. Här finns även flera busslinjer och den planerade hållplatsen för tvärbanans linje mellan Bromma och Kista. Under 2022-2023 planeras tvärbanan att byggas ut från Alvik, via Bromma flygplats, Rissne Centrum och hela vägen till Kista. Ska du ut och resa ligger Bromma Flygplats en kort bilväg bort.

Skolor och förskolor

Från området är det cirka 150 meter till närmsta skola, Grönkullaskolan, med F-9, men det finns flertalet förskolor och skolor på promenadavstånd, samt folkhögskola och grundsärskola. Även nya Internationella engelska skolan finns inom kort avstånd.

Fritid, kultur och nöje

Kavalleristen ligger cirka 150 meter från närmsta idrottsplats, Rissne IP med anslutande Rissne Sporthall. Här bedrivs bland annat fotboll, volleyboll, innebandy, basket och motionsgympa. Det finns även utrymme för spontanidrott. Ett stenkast bort ligger Rissne Gård med sin välrenommerade lunchrestaurang. Runt om i Rissne finns skogsdungar och grönskande ytor. Vackra Rissne Ängar erbjuder öppna ytor för socialt umgänge och lek i det fria.

Utskrift

Betalflödet vid köp av bostadsrätt

När du bestämt dig för att köpa en bostad i Brf Kavalleristen Rissne Gård skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

  • Vid tecknande av förhandsavtal erlägges ett förskott om 10% av köpeskillingen
  • Slutbetalning om 90% av köpeskillingen av bostaden betalas två bankdagar före tillträdesdagen

Driftskostnad

I månadsavgiften ingår, förutom föreningens kapitalkostnader och avsättning till fond för yttre underhåll, även driftskostnader såsom sophämtning, ekonomisk förvaltning, fastighetsjour samt fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg.

Kostnader som tillkommer;

  • Värme och varmvatten
  • Hushållsel
  • Hemförsäkring
  • Vatten och avlopp
  • TV/bredband

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för skötsel av ytor i anslutning till den egna bostadsrätten, där ingår bland annat uppfart, uteplats, gräsytor, häckar, med mera. Skötsel av väg för bil, gemensamma gångvägar och vägbelysning (även snöröjning, sandning och dylikt) hanteras gemensamt med föreningens samtliga bostadsrättsinnehavare.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2021 - 2023

Bostadstyp: Radhus

Boyta: 93 - 113 kvm

Antal rum: 4 - 5

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Inflyttning: Preliminrt från januari 2023

Pris: Från 5.200.000 kr

Månadsavgift: 4.110 kr - 4.994 kr

Arkitekt: 2A Entreprenad

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Hitta hit

Rissneleden 127-129 och Idrottsgränd 2-8

Mäklare

Alexander LangerMäklare, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Telefon: 070-782 82 12

E-post: