• Säljstart

  Säljstart

  Vi hade kövisning av West Village Rissne i oktober 2016. Den allmänna säljstarten var i november.

 • Byggstart

  Byggstart

  Vi planerar att påbörja byggnationen av West Village Rissne under våren 2017.

 • Inredningsval

  Inredningsval

  Under våren 2017 planerar vi att starta inredningsvalsprocessen för husen i West Village Rissne. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning

  Stomresning

  Vi planerar att starta stomresningen av husen i West Village Rissne under sommaren 2017.

 • Tillträde

  Tillträde

  Vi planerar påbörja tillträdena under första kvartalet 2018.

I populära Sundbybergs kommun kommer West Village Rissne att växa fram längs med Rissneleden. Inom 15 minuter har du tillgång till storstadens puls, shopping i världsklass, restauranger, caféer, biografer och all tänkbar service för hela familjen.

Lediga hus - Inflyttning från 2018

Under fliken priser och planlösningar ovan, hittar du information om husen samt ser vilka som i skrivande stund är till salu. De hus som är till salu har alla preliminär inflyttning från Hösten 2018. För att komma i kontakt med mäklaren för West Village Rissne eller för att få mer information, gör en intresseanmälan här till höger.

Äg ditt hem

I West Village Rissne kan vi erbjuda radhus i äganderättsform på friköpt tomt, där du och din familj blir ägare av ert egna hem. Här betalar du inte till en bostadsrättsförening utan endast för dina egna lån och amorteringar, driftskostnad och en mindre summa för underhåll och skötsel av de gemensamma ytorna.

Dessutom bor du nära tunnelbana, skolor, idrottsplats och inom ca 15 minuters resväg tar du dig till storstadens puls. Villorna i området är slutsålda.

Stadsradhus i 2 eller 3 plan?

Vi har just nu stadsradhus i två eller tre plan till salu. Villorna i området är slutsålda.

Stadsradhuset i två plan får cirka 129 kvm med 4 rok medan treplanshusen får ytterligare cirka 59 kvm på vindsplanet. Vi färdigställer WC /Dusch/Badrum på alla tre plan och i grundutförandet kommer vindsplanet att vara inrett som ett allrum men kan rumsindelas som inredningsval för upp till tre extra rum om man bokar ett hus i tidigt skede.

Två plans radhusen ligger mellan tre plans radhusen, som ger tre plans radhusen extra ljusinsläpp på gavlarna.

Samtliga radhus får gräslagd uteplats, och parkering i anslutning till området.

Innergården anlägger vi med grönska, planteringar och med plats för lek och socialt umgänge.

Ingen försäljning sker i etapp 2 då omarbetning pågår.

Tryggt köp - Tillträdesskydd

Du får alltid god tid på dig att sälja din befintliga bostad tack vare att vi alltid lämnar besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader före inflyttning. Men om du, av någon anledning, inte kommer att kunna tillträda på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta upp din inflyttning med upp till tre månader. Vårt krav på dig är att du har anlitat en auktoriserad mäklare som lagt ut din bostad till försäljning till ett marknadsmässigt pris, senast tre månader innan tillträdet av den nya bostaden.

Broschyr

Nyheter & Information

Service och butiker

Här bor du nära till det mesta som gör din vardag mer bekväm. På bara några minuter når du Rissne centrum med mataffär, liten torghandel, vårdcentral, caféer och restauranger för en snabb take away-middag.

 • Rissne centrum, cirka 500 meter
 • Sundbybergs centrum, cirka 3 km
 • Solna centrum, cirka 5 km
 • Kista centrum, cirka 4 km
 • Bromma Blocks, cirka 3,5 km

Kommunikationer

I Rissne centrum ligger cirka 500 meter frånområdet och här finns tunnelbana och bussar för transporter runt Stockholm eller ut i världen. En ny tvärbanelinje med station i Rissne centrum är planerad till år 2021.

Skolor och förskolor

Med en kort promenad på en belyst gång- och cykelbana tar man sig enkelt till närliggande grundskola, utan att behöva korsa större trafikerade vägar. Grundskolan ligger cirka 150 meter från området. I kommunen finns flertalet skolor och förskolor, läs mer på Sundbybergs kommuns hemsida.

Fritid, kultur och nöje

Intill området ligger Risne IP.

Runt om i Rissne finns skogsdungar och grönskande ytor. Rissne ängar erbjuder öppna ytor för socialt umgänge och lek i det fria. Vill man sätta guldkant på vardagen så ligger Rissne Gård med sin välrenommerade lunchrestaurang bara ett stenkast bort.

Utskrift

Betalflödet vid köp av hus

När du bestämt dig för att köpa ett hus i West Village Rissne skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Bokningsavgiften om 50.000 kr betalas i samband med tecknade av bokningsavtal.
 • Handpenningen betalas i samband med tecknande av köpe- och entreprenadavtal, normalt ca 10-12 månader före tillträdet. Handpenningen är 500.000 kr. Om köpare betalat en bokningsavgift avräknas denna.
 • 25 % av inredningsvalen betalas i samband med beställning.
 • Slutbetalning av huspriset och inredningsvalen betalas på tillträdesdagen.

Bankerbjudande

I projektet West Village Rissne samarbetar vi med Handelsbanken Sundbyberg som erbjuder alla våra kunder lånelöfte, konkurrenskraftiga räntor  och ett räntefritt handpenningslån, se bankerbjudandet  i PDF en till höger. 

Pantbrev ingår

Endast den som har lagfart på fastigheten kan belåna fastigheten. När fastigheten belånas (intecknas) utfärdas ett pantbrev på samma belopp. Pantbrevet är en handling som representerar en del av fastighetens värde och fungerar därmed som en säkerhet för lånet. I West Village Rissne har vi redan tagit ut och bekostat pantbrev på 2.300.000 kr per fastighet. Pantbrev kostar normalt 2 % av pantbrevets belopp, det vill säga att här sparar du 46.000 kr, då pantbrev redan ingår i köpet. Dessa pantbrev överlämnas till dig på tillträdesdagen och medför att dina kostnader i samband med belåningen minskar.

Låg lagfartskostnad

Lagfartsavgift (även kallad stämpelskatt) är en engångskostnad som betalas av köparen till en fastighet. Köper du en fastighet med ett begagnat hus är avgiften 1,5 % på hela köpeskillingen. Köper du en fastighet där ett nytt hus ska uppföras, betalar du 1,5 % på fastighetens värde på kontraktsdagen. Det vill säga, köper du i tidigt skede beräknas lagfartsavgiften endast på tomtvärdet. I West Village Rissne sparar du cirka 57.000 - 78.000 kr om du köper ditt hus innan byggnationen påbörjats.

Ingen fastighetsavgift

När du köper en nyproducerad bostad betalar du för närvarande ingen fastighetsavgift de första 15 åren. Det betyder att du sparar cirka 111 000 kr*. Däremot ska en statlig fastighetsskatt betalas för de månader du bott i bostaden under det första året. Läs mer om fastighetsavgift och fastighetsskatt på Skatteverkets hemsida.
*beräknat på 2016 års fastighetsskatt, fn 7 412 kr.

Låg driftskostnad

För radhusen i två plan beräknas driftskostnad bli cirka 3.025 kr per månad. För radhusen i tre plan beräknas driftskostnad bli cirka 3.520 kr per månad. För villorna beräknas driftskostnad bli cirka 3.425 kr per månad. I driftskostnaden ingår uppskattad uppvärmning, vatten/avlopp, sophantering, el, försäkring och avgift till den gemensamma samfälligheten. Värme och varmvatten beräknas med 55 kWh/kvm och år eller ca 8 kr/kvm och månad. Driftskostnaderna är uppskattade och kan avvikaberoende på olika familjeförhållanden, prisändringar och andra faktorer. 

Området kommer att få så kallad Öppen Fiber via Telia, där ni förnärvarande har ca 16st leverantörer för bredband och telefoni att välja bland. Kostnad ej inkluderad i driftskostnaden.  

Samfällighetsförening

I West Village Rissne kommer det att finnas en samfällighetsförening som ska förvalta de gemensamma anläggningarna i området. Detta innebär att du och dina grannar som fastighetsägare har andel i de delar som ägs och förvaltas gemensamt. Samfälligheten i West Village Rissne innefattar underhåll av gemensamma grönområden, lekplats, gångvägar, trottoarer och belysningsstolpar på lokalgatorna. För Radhusen ingår även sophantering via sopsug och motorvärmare. Samfällighetsavgiften för radhusen blir då ca 900 kr/månad och för villorna ca 500 kr/månad (Villornas sophantering ligger i driftskostnaden)

Självbyggeri

Som självbyggare finns det möjlighet att göra visst invändigt arbete själv och därmed sänka köpeskillingen på huset. Summan motsvarar den arbetskostnad vi skulle haft om vi anlitat hantverkare och sänker inte värdet på huset. Beloppet kan istället bli en del av kontantinsatsen, vilket skapar större möjlighet till bostadslån. Som självbyggare i West Village Rissne sparar du mellan 200.000 kr till 250.000 kr. Läs mer under Självbyggeri.

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Utskrift

Snabbfakta

Försäljningsstart: Etapp 1 Oktober 2016

Bostadstyp: Radhus, Villa

Boyta: 129 - 188 kvm

Antal rum: 4 - 8

Biyta: Ca 7 kvm på villans vindsplan

Upplåtelseform: Äganderätt

Inflyttning: 2018 - 2019

Pris: 5.795.000 kr - 7.895.000 kr

Arkitekt: Andersson & Arfwedson Arkitekter och Topia Landskapsarkitekter

Visning om 8 dagar

Söndag den 26 augusti 2018

14:00 - 15:00

Hitta hit

Visningen sker nedanför Rissne IP

Mäklare

Anna LinnéSvensk Nyproduktion

Telefon: 08-122 130 31

E-post:

Kontakt

John Bjernudd

Telefon: 08-586 303 67

E-post:

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och innebär att du anmäler ditt intresse för projektet. Du kommer att bli kontaktad av Småa eller aktuell mäklare som svarar på frågor och gör en individuell boendekostnadskalkyl.