• Säljstart

  Säljstart

  Vi hade kövisning av första etappen i Brf Brygghusen i oktober 2016 och andra etappen i april 2017. Vi hade allmän säljstart för första etappen under november 2016 och för andra etappen i april 2017.

 • Byggstart

  Byggstart

  Vi påbörjar mark- och rivningsarbeten under hösten 2016.

 • Inredningsval

  Inredningsval

  Under hösten 2017 planerar vi att starta inredningsvalsprocessen för lägenheterna i  Brf Brygghusen. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning

  Stomresning

  Vi planerar att påbörja stomresning av husen i Brf Brygghusen under vintern 2017.

 • Visningsbostad

  Visningsbostad

  Under sommaren 2018 planerar vi för invigning av vår visningslägenhet i Brf Brygghusen.

 • Tillträde

  Tillträde

  Tillträdena till de nya lägenheterna påbörjas från vintern 2018.

 • Färdigställt

  Färdigställt

  Under 2019 beräknar vi att Brf Brygghusen kommer att vara färdigställt.

I Väsjön kommer en ny stadsdel att växa fram med fokus på småskalig bebyggelse i en naturnära stadsmiljö. Här planerar vi för lägenheter med sjöutsikt och naturen som närmsta granne.

Underbart sjöläge i lugn och ro!

I Brf Brygghusen så har de flesta lägenhetern uteplats eller balkong med fin utblick mot sjön. Lägenheterna har halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ljusa materialval och gott om förvaringsmöjligheter. Under husen byggs ett garage så du smidigt når både både bil och cykel.

Norra Sjötorget

Norra Sjötorget kommer att bestå av cirka 200 lägenheter, fördelat på tre bostadsrättsföreningar. Brf Brygghusen är vårt första kvarter och etapp 1 består av totalt 45 lägenheter om 2-3 rok i olika storlekar.

Husen blir fyra våningar höga och får en stadsmässig karaktär där fasadmaterial av puts, plåt och tegel samspelar. Innergårdarna är utformade med anknytning till det sjönära läget och här finns plats för både grönska, sociala ytor och lek.

Med det aktiva livet i fokus

Vid Väsjön bor du med naturen som närmsta granne. Njut av gröna gångstråk, frisk luft och en alldeles egen skidbacke som bjurder på härlig slalom eller varför inte terränglöpning!

Väsjön - En helt ny stadsdel

Visionen för den nya stadsdelen är småskalig och variationsrik bebyggelse i en naturnära stadsmiljö. Här kommer ca 4000 bostäder att växa fram. Runt sjön planerar Sollentuna kommun för en strandpromenad och kommunen planerar även för en linbana som på ett snabbt och smidigt sätt tar dig till Häggviks pendeltågsstation. Flera förskolor samt en grundskola och annan service planeras även i området.

Broschyr

Väsjön kommer att växa fram som en helt ny stadsdel i Sollentuna, med cirka 4 000 nya bostäder. Visionen för Väsjön är en stadsdel med en identitet av naturnära storstadskänsla, med det aktiva livet i centrum.

Service och butiker

I området planerar kommunen för närservice i området med bland annat livsmedelsbutik.

I Sollentuna Centrum finns ett av Stockholms största köpcentrum med all tänkbar service med matbutiker, klädbutiker, restauranger, apotek och Systembolag. I Stinsens köpcentrum hittar du närmare 100 butiker till.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig till och från Väsjön. Med buss och pendeltåg tar du dig till Stockholms central på cirka 40 minuter. Idag går buss 527 från Frestavägen, där hållplats Kastellgården ligger precis vid Norra Sjötorget. Fler busslinjer kommer att trafikera Väsjön och Sollentuna kommun planerar dessutom för en linbana mellan Väsjön och Häggviks pendeltågsstation.

När du saknar storstadens puls tar du dig enkelt till innerstaden via pendeltåg, buss eller motorväg.

Skolor och förskolor

Flera förskolor planeras i anslutning till de nya bostäderna och vid Väsjö torg byggs en ny grundskola.

Kommunen satsar på skolan och har ett mycket gott rykte. Det finns flertalet kommunala och fristående förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

Fritid, kultur och nöje

I Väsjön finns utrymme både för aktivitet och avkoppling. Området är beläget mellan två naturreservat, Rösjöskogen och Törnskogen. Här finns vandringsleder, fina promenadstråk, flera sjöar, badplatser, utegym och grillplatser. Det finns även flera sportanläggningar samt Väsjöbackens skidanläggning med fyra nedfarter, barnbacke, backhoppning och en funpark.

I anslutning till den nya grundskolan byggs en idrottshall. Sportfältet vid Edsberg kommer att byggas ut med bland annat fler fotbollsplaner och tennishall.

Sollentuna är en populär kommun med nöjda invånare. Här finns det flera fina naturområden, golfbanor och friluftsaktiviteter såsom fiske, skidåkning, ridning samt upplysta motionsspår och utegym.

Utskrift

Betalflödet vid köp av brf /lägenhet

När du bestämt dig för att köpa en lägenhet av Småa skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Vid tecknande av förhandsavtalet erläggs ett förskott på 10% av köpeskillingen till bostadsrättsföreningen.
 • Slutbetalning av lägenhetspriset betalas i samband med tillträdet.

Låg driftskostnad

I månadsavgiften ingår;

 • Vatten och Avlopp
 • Värme
 • Fastighetsförsäkring
 • Sophämtning
 • Skötsel av gemensamma anläggningar; vägar, vägbelysning och vägdiken (även snöröjning och dylikt), grönytor och lekplatser
 • Kapitalkostnad Brf
 • Fondering för yttre underhåll
 • Telia Triple Play (tv, bredband och telefoni)

Kostnader som tillkommer;

 • Hushållsel
 • Hemförsäkring
 • Ev parkeringsplats

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2019

Bostadstyp: Lägenhet

Boyta: 55 - 84 kvm

Antal rum: 2 - 3

Biyta: Lägenhetsförråd

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Inflyttning: Från jan/feb 2019

Pris: 2.700.000 kr - 4.550.000 kr

Månadsavgift: 3.700 kr - 4.800 kr

Arkitekt: Erséus Arkitekter och Topia Landskapsarkitekter

Visning om 27 dagar

Söndag den 19 augusti 2018

12:00 - 13:00

Hitta hit

Visningen sker i visningsboden på plats, Frestavägen 116.

Mäklare

Elisabet StuxbergMäklarhuset

Telefon: 070-839 02 00

E-post:

Kontakt Småa

Brita Engvall

Telefon: 08-586 303 12

E-post:

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och innebär att du anmäler ditt intresse för projektet. Du kommer att bli kontaktad av Småa eller aktuell mäklare som svarar på frågor och gör en individuell boendekostnadskalkyl.