• Säljstart

  Säljstart

  Vi säljstartade första etappen i Eds Allé - Colourblocks - i oktober 2016.

 • Byggstart

  Byggstart

  Vi planerar att starta byggnationen under vintern 2016/2017.

 • Inredningsval

  Inredningsval

  Efter sommaren 2017 planerar vi att starta inredningsvalsprocessen för Colourblocks. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning

  Stomresning

  Vi planerar att påbörja stomresning av husen i Colourblocks under hösten 2017.

 • Tillträde

  Tillträde

  Tillträdena till de nya husen i Colourblocks påbörjas under våren/sommaren 2018.

Den nya stadsdelen Eds allé ligger vackert belägen i västra Upplands Väsby. Här har du fantastisk natur runt knuten samtidigt som du får utmärkta kommunikationer, matvarubutik och allehanda service inom gång- och cykelavstånd. Här, längs allén, uppför Småa 18 ljusa och generösa ateljéradhus.

Flytta in nu eller längre fram

Under fliken priser och planlösningar ovan, ser du vilka hus som i är till salu. Några av dem är inflyttningsklara. Övriga hus blir klara i september. För att få mer information om husen kontaktar du mäklaren. Kontaktuppgifter finner du här nedan till höger.

Colourblocks - unika radhus längs allén

Colourblocks består av 18 arkitektritade ateljéradhus vars högresta fasader ligger som ett pärlband längs Eds allé. Varje hus är en unik individ genom olika färgsättningar och vändningar. Stora fönster låter ljuset flöda och dubbel takhöjd skapar en spännande kontakt mellan våningsplanen.

Husen har 4 sovrum, välutrustat kök, två badrum, separat tvättstuga och allrum. Därutöver kommer den ljusa härliga vindsateljén vars allrum är drygt 30 kvm. Allt som allt blir boytan hela 164 kvm.

Ombonade tomter

Tomterna blir till ombonade oaser där bland annat höga häckar, träskärmar och den egna förrådsbyggnaden skapar rumslighet och avskildhet. På vardera sidan om husen byggs stora altaner. Den ena av trä och den andra stenlagd. De flesta husen har dubbla parkeringsplatser varav den ena i carport.

Eds allé - en helt ny stadsdel

Eds Allé är en ny stadsdel i Upplands Väsby som totalt kommer innehålla cirka 600 nya bostäder, fördelat på både hus och lägenheter. Visionen för stadsdelen är att knyta samman jordbrukslandskapet och staden.
Området kommer att få ett generöst parkstråk som går från grönområdet i norr till Edssjön i söder. Genom parken kommer ett vattendrag löpa med flera dammar som förutom att vara vackra, även tar hand om områdets dagvatten. I anslutning till Mälarvägen byggs ett centralt placerat torg som bland annat kommer att innehålla busshållplats, lokaler för närservice och en av områdets två förskolor.
En dryg kilometer från Eds Allé ligger Upplands Väsby station. Härifrån når du Stockholms central på under halvtimmen och vill du ut i världen når du Arlanda på 7 minuter.

Privata visningar sker löpande

Broschyr

Service och butiker

 • Välsorterade Hemköp ligger vid Runbyrondellen 0,6 km
 • Väsby Centrum med butiker, mataffärer samt restauranger 2,2 km
 • Apotek och andra butiker på Centralvägen 2 km
 • Längs med Mälarvägen och vid det nya torget som ska byggas i Eds allé planeras det för lokaler för närservice.

Kommunikationer

Området kommer att trafikeras av buss 532 och 535 som går till Upplands Väsby station. Därifrån går både pendeltåg och Upptåget. Restiden till Stockholms central är knappt 30 minuter med pendeln. Restiden till Arlanda är sju minuter med Upptåget som även tar dig vidare till Uppsala (27 min) och Gävle (1 h 40 min)
Från Eds allé är det ca 1,5 km till stationen.

Skolor och förskolor

I området kommer det byggas två förskolor, en i den norra delen av området och en vit torget strax nedanför nya Mälarvägen.
Närmaste skola är Runbyskolan (F-åk 9), cirka 1 km från området.

Fritid, kultur och nöje

Direkt norr om Eds Allé ligger ett stort grönområde med stigar, elljusspår och cykelvägar.

Populära Mälarbadet Kairo ligger cirka 1,8 km från området.

Runt Edssjön går fina promenadstråk. 

Väsby ridklubb håller till på Sättra gård, ett stycke efter Kairobadet.

Utskrift

Betalflödet vid köp av hus

När du bestämt dig för att köpa ett hus i Colourblocks skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Handpenningen om 500.000 kr betalas i samband med tecknande av köpeavtal.
 • 25 % av eventuella inredningsvalen betalas i samband med beställning.
 • Slutbetalning av huspriset och inredningsvalen betalas på tillträdesdagen.

Pantbrev ingår

Endast den som har lagfart på fastigheten kan belåna fastigheten. När fastigheten belånas (intecknas) utfärdas ett pantbrev på samma belopp. Pantbrevet är en handling som representerar en del av fastighetens värde och fungerar därmed som en säkerhet för lånet. I Colourblocks har vi redan tagit ut och bekostat pantbrev på 2.100.000 kr per fastighet. Pantbrev kostar normalt 2 % av pantbrevets belopp, det vill säga att här sparar du 42.000 kr, då pantbrev redan ingår i köpet. Dessa pantbrev överlämnas till dig på tillträdesdagen och medför att dina kostnader i samband med belåningen minskar.

Lagfartskostnad

Lagfartsavgift (även kallad stämpelskatt) är en engångskostnad som betalas av köparen till en fastighet. Avgiften är 1,5 % på köpeskillingen. 

Ingen fastighetsavgift

När du köper en nyproducerad bostad betalar du ingen fastighetsavgift de första 15 åren. Det betyder att du sparar cirka 111 000 kr*. Däremot ska en statlig fastighetsskatt betalas för de månader du bott i bostaden under det första året. Läs mer om fastighetsavgift och fastighetsskatt på Skatteverkets hemsida.
*beräknat på 2016 års fastighetsskatt, fn 7 412 kr.

Låg driftskostnad

Radhusens driftskostnad beräknas bli ca 1.950 kr per månad. I driftskostnaden ingår uppskattad uppvärmning, vattenförbrukning, sophantering och avgift till den gemensamma samfälligheten.
Värme och varmvatten beräknas med 55 kWh/kvm och år eller ca 8 kr/kvm och månad.
Hushållsel, försäkring tillkommer och bredband tillkommer. 

Samfällighetsförening

I Colourblocks kommer det att finnas en samfällighetsförening som bland annat ska förvalta två gemensamma sophus och två gästparkeringar. Detta innebär att du och dina grannar som fastighetsägare har en andel i det som ägs och förvaltas gemensamt. Samfällighetsavgiften för Colourblocks uppgår till ca 600 kr/månad. Avgiften är en del av den redovisade driftskostnaden.

Självbyggeri

Som självbyggare finns det möjlighet att göra visst invändigt arbete själv och därmed sänka köpeskillingen på huset. Summan motsvarar den arbetskostnad vi skulle haft om vi anlitat hantverkare och sänker inte värdet på huset. Beloppet kan istället bli en del av kontantinsatsen, vilket skapar större möjlighet till bostadslån. Som självbyggare i Colourblocks sparar du  200 000 kr. Läs mer under Självbyggeri.

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2018

Bostadstyp: Radhus

Boyta: 164 kvm

Antal rum: 5 - 7

Biyta: ca 11 kvm. På tomten finns även ett utvändigt förråd.

Upplåtelseform: Äganderätt

Inflyttning: 2018

Pris: 4.950.000 kr - 5.995.000 kr

Arkitekt: Södergruppen Arkitekter och Karavan Landskap

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Hitta hit

Odlarstråket 1, vid korsningen Bondmoragatan

Mäklare

Malin NilssonSvensk Fastighetsförmedling

Telefon: 076 765 30 30

E-post:

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och innebär att du anmäler ditt intresse för projektet. Du kommer att bli kontaktad av Småa eller aktuell mäklare som svarar på frågor och gör en individuell boendekostnadskalkyl.