• Säljstart

  Säljstart

  Vi säljstartade fjärde etappen i Mariehovsviken i maj 2017.

 • Byggstart

  Byggstart

  Vi planrar att påbörja byggnationen av husen i etapp 1D under sommaren 2017.

 • Inredningsval

  Inredningsval

  Under hösten 2017 planerar vi att starta inredningsvalsprocessen för Mariehovsvikens fjärde etapp. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning

  Stomresning

  Vi planerar att påbörja stomresning av etapp 1D i Mariehovsviken under vintern 2017.

 • Tillträde, etapp 1C

  Tillträde, etapp 1C

  Tillträdena i etapp 1C planerar vi kommer påbörjas under vintern/våren 2018.

 • Färdigställt

  Färdigställt

  Under sommaren 2018 beräknar vi att Mariehovsviken kommer att vara färdigställt.

SLUTSÅLT! I Mariehovsviken kommer vi fortsätta byggnationen av området med tillhörande båtbrygga. Här bor du med vacker utsikt över Mälaren och på kort promenadavstånd når du Mariefreds stadskärna.

Skönt boende vid Mälaren

Med utsikt över Mälaren och en kort promenad till stadskärnan bor du i Mariefreds bästa läge. Närheten till skola, förskola, den anrika kulturmiljön, den egna båtbryggan i Mälaren och den vackra ekskogen gör Mariehovsviken till något utöver det vanliga!

Självklart har vi tagit tillvara på området fantastiska Mälarnära läge och anlagt en båtbrygga med plats för 56 båtar. Det finns tre storlekar på båtplatserna, cirka 6,0x3,09 meter, cirka 6,0x2,55 meter eller cirka 4,0x2,40 meter.

Perfekt för barnfamiljen

Denna etapp är den sista som ligger närmast vattnet och här bygger vi större tvåplanshus om cirka 138 kvm med plats för familjen.
På entréplanet välkomnas du av en generös hall med en platsbyggd skjutdörrsgarderob som sväljer det mesta.Från hallen når du det stora vardagsrummet med möjlighet till braskamin. Även köket är väl tilltaget och rymmer ett stort matbord med plats för upp till tio personer. Här finns även ett sovrum med en stor skjutdörrsgarderob , wc/dusch och en separat tvättstuga. Du når den härliga altanen genom vackra pardörrar från både köket och sovrummet.
En trappa upp finns två sovrum, varav ena har en fransk balkong. Allrummet har utgång till en mysig balkong och kan göras om till ytterligare ett sovrum. Här finns även en stor klädkammare och badrum.

Här kan du njuta av ett enkelt liv mitt i idyllen. Både huset och trädgården är lättskötta och kräver minimalt med underhåll. De plana trädgårdarna blir fullt färdigställda med gräs, häckar och vårdträd.

Låt familjen växa med huset

För dig som behöver ett extra rum för hemmakontor, konstaltejé eller till tonåringen finns möjlighet att välja till den populära ateljéboden om cirka 12 kvm. För att knyta samman ateljén med huset ingår även en vacker pergola och altanen byggs ut, så du bekvämt kan ta dig mellan byggnaderna utan skor. Ateljéboden blir fullt färdigställd med vitmålade väggar och vacker eklamellparkett på golvet.

Avkopplande småstadsidyll nära Stockholm

Mariehovsviken har börjat ta form med bland annat boulebana och småbåtsbrygga. Totalt blir det 30 hus som ligger allra närmast vattnet.

I Mariefred finns det ett brett utbud av trevliga aktiviteter för såväl stora som små. Den svårslagna idyllen erbjuder en livsstil i lugn och naturnära miljö. Här bor du med bra service, endast 35 min från Stockholm!

Service och butiker

Med en kort promenad på cirka 10 minuter går du från Mariehovsviken in till stadskärnan. Där finns matbutiker, affärer, restauranger, caféer och bagerier. I övrigt finns allt tänkbart såsom bank, systembolag, apotek, optiker, frisör, blomsterbutik m.m. I Mariefred finns dessutom flera White Guide-belönade caféer och restauranger!

Kommunikationer

Beräknad körsträcka till Stockholm är cirka 40 minuter. Tåg avgår från Läggesta station till Stockholm Central och tar 37 min. Från Mariehovsviken tar du Länstrafikbussen 303 till Läggesta station. Det finns gott om parkeringsmöjligheter vid stationen.

Skolor och förskolor

I Mariefred finns åtta förskolor - fem är kommunala, två är fristående och en drivs av Svenska kyrkan. I Mariefred finns även två grundskolor, Gripsholmsskolan är en privat skola med årskurs F-7 och Mariefreds skola är kommunal med årskurs F-9.

I Strängnäs finns 21 förskolor och nio grundskolor, både kommunala och privata. Det finns även två gymnasieskolor, Thomasgymnasiet är kommunal och Europaskolan är en friskola.

Fritid, kultur och nöje

Här finns ett rikt kulturliv och gott om fritidsaktiviteter. Det finns motionsspår, underhållna skidspår, gym och vandringsled. Naturreservatet Hjorthagen, strandpromenad längs med Mälaren, närbelägna bondgårdar, Gripsholms golfklubb - här finns något för alla åldrar.

En modern småstadsidyll

Mariefred är en modern stad som lyckats behålla småstadsidyllens lugn. De kullerstenslagda gatorna, låga trähusen i vackra pasteller och gator kantade med grönskande alléer. Här finns museijärnvägen mellan Läggesta och centrala Mariefred bevarad. Gripsholms slott ger ett ståtligt intryck på udden och ett stenkast där ifrån ligger Gripsholms värdshus.

Betalflödet vid köp av hus

När du bestämt dig för att köpa ett hus i Mariehovaviken skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Bokningsavgiften om 50.000 kr betalas i samband med tecknade av bokningsavtal.
 • Handpenningen betalas i samband med tecknande av köpe- och entreprenadavtal, normalt ca 10-12 månader före tillträdet. Handpenningen är 500.000 kr. Om köpare betalat en bokningsavgift avräknas denna.
 • 25 % av inredningsvalen betalas i samband med beställning.
 • Slutbetalning av huspriset och inredningsvalen betalas på tillträdesdagen.

Pantbrev ingår

Endast den som har lagfart på fastigheten kan belåna fastigheten. När fastigheten belånas (intecknas) utfärdas ett pantbrev på samma belopp. Pantbrevet är en handling som representerar en del av fastighetens värde och fungerar därmed som en säkerhet för lånet. I Mariehovsviken etapp 1D har vi redan tagit ut och bekostat pantbrev på 2.700.000 kr per fastighet. Pantbrev kostar normalt 2 % av pantbrevets belopp, det vill säga att här sparar du 54.000 kr, då pantbrev redan ingår i köpet. Dessa pantbrev överlämnas till dig på tillträdesdagen och medför att dina kostnader i samband med belåningen minskar.

Låg lagfartskostnad

Lagfartsavgift (även kallad stämpelskatt) är en engångskostnad som betalas av köparen till en fastighet. Köper du en fastighet med ett begagnat hus är avgiften 1,5 % på hela köpeskillingen. Köper du en fastighet där ett nytt hus ska uppföras, betalar du 1,5 % på fastighetens värde på kontraktsdagen. Det vill säga, köper du i tidigt skede beräknas lagfartsavgiften endast på tomtvärdet. Om du köper ett hus i tidigt skede i Mariehovaviken sparar du cirka 60.000 kr beroende på tomt.

Ingen fastighetsavgift

När du köper en nyproducerad bostad betalar du ingen fastighetsavgift de första 15 åren. Det betyder att du sparar cirka 111 000 kr*. Däremot ska en statlig fastighetsskatt betalas för de månader du bott i bostaden under det första året. Läs mer om fastighetsavgift och fastighetsskatt på Skatteverkets hemsida.
*beräknat på 2016 års fastighetsskatt, fn 7 412 kr.

Låg driftskostnad

Driftskostnaden beräknas till cirka 2.520 kr per månad. I driftskostnaden ingår uppskattad uppvärmning, vattenförbrukning, sophantering, hemförsäkring och samfällighetsavgift (se nedan vad som ingår i samfällighetsavgiften). Värme och varmvatten beräknas med 55 kWh/kvm och år eller ca 8 kr/kvm och månad. Hushållsel tillkommer. I driftskostnaden ingår även samfällighetsavgiften.

Samfällighetsförening

I Mariehovsviken kommer det att finnas en samfällighetsförening som ska förvalta de gemensamma anläggningarna i området. Detta innebär att du och dina grannar som fastighetsägare har en andel i de delar som ägs och förvaltas gemensamt. Samfälligheten i Mariehovsviken innefattar kollektivanslutning till Telia Triple Play, driftskostnad för båtplats, gemensamma grönområden, gångvägar och belysningsstolpar. Samfällighetsavgiften (inkl Telia Triple Play) för Mariehovsviken uppgår till fn 370 kr/månad. Avgiften är en del av den redovisade driftskostnaden.

Telia Triple Play
I Telia Triple Play ingår följande;

 • Digital-tv med kanalpaket ”lagom”, vilket för närvarande inkluderar 23 kanaler
 • 1 st digital-tv box
 • Abonnemang för bredbandstelefoni, samtalsavgifter tillkommer
 • Bredband 50/8-100/10 Mbit/s, inkl Telia säker lagring
 • Telia säker surf (antivirus och brandvägg) för en dator

Vill du lägga till något tecknar du lätt ett tilläggsavtal med Telia

Självbyggeri

Som självbyggare finns det möjlighet att göra visst invändigt arbete själv och därmed sänka köpeskillingen på huset. Summan motsvarar den arbetskostnad vi skulle haft om vi anlitat hantverkare och sänker inte värdet på huset. Beloppet kan istället bli en del av kontantinsatsen, vilket skapar större möjlighet till bostadslån. Som självbyggare i Mariehovsviken kan du spara 200.000 kr vid köp av ett tvåplanshus. Läs mer under Självbyggeri.

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

 

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2018

Bostadstyp: Villa

Boyta: 138 kvm

Antal rum: 4 - 6

Biyta: välj till ateljébod, ca 12 kvm

Upplåtelseform: Äganderätt

Inflyttning: Prel vinter/vår 2018

Pris: 4.750.000 kr - 5.090.000 kr

Arkitekt: Brunnberg & Forshed och TEMA landskapsarkitekter

Hitta hit

Slottsfogdevägen

Mäklare

Linda SköldSvensk Fastighetsförmedling

Telefon: 072-066 15 78

E-post:

Kontakt Småa

Andrés Heredia

Telefon: 018-444 12 36

E-post:

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och innebär att du anmäler ditt intresse för projektet. Du kommer att bli kontaktad av Småa eller aktuell mäklare som svarar på frågor och gör en individuell boendekostnadskalkyl.