Så här går det till

Som du vet så är fördelarna med att vara medlem i Småakön många och nyproduktion är alltid ett bekvämt val. På öppna marknaden får du säkerligen lägga ett högre bud för att drömbostaden skall bli din. Hos oss får du ett fast pris och möjlighet att vara delaktig i projektets alla skeden, från markarbeten och husresning till slutbesiktning. Men hur går det då till att köpa en bostad på en kövisning?

Inbjudan

Inbjudan till kövisning kommer via mejl. Du hittar även inbjudan på din medlemssida här på hemsidan. Du får även ett nyhetsbrev innan kövisningen.

I inbjudan finns information om bostadsområdet där vi ska bygga och om själva bostäderna, samt tid och plats för kövisningen. Ofta finns även ett preliminärt prisintervall. Det framgår i inbjudan om du behöver anmäla dig till kövisningen. Då framgår det när vi senast behöver din anmälan och till vem du skickar den.

Kövisningen

Till kövisningen är medlemmar i Småakön inbjudna och vi träffas ute på platsen där vi ska bygga, antingen i en bod, ett tält eller annan närliggande lokal.

På kövisningen får du en prislista och broschyr med information om området och bostäderna samt planlösningar, beskrivningar och information om hur ett köp går till. Det finns en områdesmodell och/eller en husmodell och du kan gå runt i området för att få en uppfattning om husens lägen. Mäklare och personal från Småa finns på plats för att svara på dina frågor och hjälpa dig i ditt val av bostad.

Anmäl ditt intresse

Om du är intresserad av en bostad ska en bokningsanmälan lämnas in till mäklaren inom utsatt datum, vanligtvis fyra dagar efter kövisningen. Datumet presenteras både i inbjudan och på kövisningen. Om bokningsanmälan lämnas in efter utsatt datum kommer du varken kunna nyttja förtur eller boka-tidigt-rabatt.

Bokningsanmälningarna sorteras därefter i turordning efter kötid i Småakön. När sorteringen är klar påbörjar mäklaren rundringningen, vanligtvis inom två arbetsdagar efter utsatt datum. Förbered dig väl innan mäklaren ringer och se till att du har fått svar på dina frågor. Du måste kunna lämna besked om du vill boka en bostad, och i sådana fall vilken bostad, när mäklaren ringer.

Köpa bostad

Nästa steg är att teckna ett avtal. I avtalet kommer det framgå att du har fått boka-tidigt-rabatt med 50 000 kr på bostadens pris. Handpenning om 10% av köpeskillingen betalas mot faktura efter undertecknandet. Observera att ett lånelöfte från bank ska biläggas bokningsavtalet för att avtalet ska vara giltigt.

Resan vidare

Så börjar resan mot din nya bostad och du kan bland annat se fram emot informationsmöten, öppet hus på bygget och slutligen inflyttning 1-2 år senare.

Observera att informationen ovan är generell och att projektspecifika avvikelser kan förekomma.

Gå med i Småakön!

Småakön ger dig förtur till alla våra kommande bostadsområden innan de går ut till allmän försäljning. Du får dessutom chans till 50 000 kr i ”boka-tidigt-rabatt” om du bokar en bostad i samband med en kövisning.

Bli medlem i Småakön!