Det här är Småa

Det här är småa

Det började redan 1927 under namnet Småstugebyrån då de första självbyggarna reste sina 231 hus i Olovslunds trädgårdsstad strax utanför Stockholms innerstad. Sedan dess har ett pärlband av bostadsområden vuxit fram där många är klassiska exempel på trädgårdsstadens olika uttryck. Idag har vi byggt ca 23 000 omtyckta bostäder i olika delar av stockholmsregionen där den attraktiva och goda boendemiljön står sig över tiden.

Sedan mars 2017 ingår Småa i ALM Equity-koncernen. Vi är verksamma i Stor-Stockholm, Mälardalen och Uppsala. I vår organisation har vi kompetens och resurser för att leda projekt i allt som gäller projektering, inköp, marknadsföring, försäljning, produktion och självbyggeri. En nära kommunikation med våra kunder samt engagerad och kunnig personal bidrar till vår framgång.

Vi verkar efter tre ledord:

Småa AB

Småa härrör från Stockholms stads Småstugebyrå som grundades 1927. 1994 ombildades Småa till ett självständigt bolag med Stockholms stad, JM och HSB som likvärdiga delägare. 2003 sålde Stockholms stad sin del till Småas personal. 2017 köpte ALM Equity ut samtliga tre delägare i Småa och tillsammans är vi en av de största aktörerna på bostadsmarknaden.

Vår vision och mission

Vision: Småa ska vara den attraktivaste bostadsutvecklaren på marknaden.

Mission: Skapa attraktiva och unika bostadsområden.

Vår affärsidé

Småas affärsidé är att i Stor-Stockholm, Mälardalen och Uppsala initiera, utveckla och genomföra attraktiva och prisvärda bostadsprojekt med möjlighet för kunder att skapa sina personliga hem genom egen medverkan.

Årsredovisningar

Våra årsredovisningar från 2016 och framåt hittar du samlade här.