Småa skänker skottdagen till volontärarbete!

Koncentrationen är hög! Vår HR Malin och affärscontroller Susanna sorterar solglasögon, medan platschef Patrik, entreprenadingengören Carl och vår VD Peder går igenom kläder som ska till butik, eller säljas som stoppning i bilsäten.

Skottdagen infaller den 29 februari var fjärde år, vilket innebär en extra dag. På Småa passade vi på att göra något bra av denna dag genom att fördjupa vårt samarbete med Stockholms Stadsmission. Småas VD, Peder Williamson, berättar att medarbetarna fick möjlighet att volontärarbeta på arbetstid, något som var väldigt uppskattat.

Under dagen volontärarbetade uppemot 30 medarbetare från Småa på Stockholms Stadsmissions enhet för produktion och insamling. Där sorteras, värderas, paketeras och prismärks cirka 17 ton gåvor i veckan.

Uppskattat initiativ
Med tanke på den omvärld vi lever i så är tid ofta en brist, därför har medarbetarna uppskattat Småas initiativ extra mycket.
- Det är glädjande att så många ville ta tillfället i akt och bidra till Stockholms Stadsmissions arbete. Det som känns extra spännande är att vi denna gång skänker tid istället för pengar, något som även uppskattades av Stadsmissionen, säger Peder Wiliamson, VD på Småa.

Långsiktigt engagemang
I Småas arbete för socialt ansvar är det ett naturligt steg att skänka arbetstid genom volontärarbete. Småa har tidigare bidragit till Stockholms Stadsmission, både genom att skänka möbler från visningsbostäder och med ekonomiska gåvor. Varje år skänker vi till exempel 50 kronor per svar vi får in från våra NKI-undersökningar, vilket 2015 motsvarade cirka 10 000 kronor.

Mer information
Stockholms Stadsmission är en ideell förening som arbetar för människor som lever i hemlöshet och social utsatthet. Läs mer om Stockholms Stadsmissions arbete på www.stadsmissionen.se