Platschefen som utvecklades i sin takt

När jag ville börja jobba i byggbranschen igen 2005 var Småa mitt första-val. Jag började som kundansvarig, en tjänst som inte längre finns kvar. Då satt jag ute i produktion och hade alla möten med kunden, från avtalsskrivning till inredningsval.

Anneli började på Småa för mer än 10 år sedan och har hunnit arbetat som kundansvarig, produktionsledare och nu som platschef. Hon berättar om sina drivkrafter i arbetet och varför hon först tackade nej till att bli platschef.

Efter något år på Småa som kundansvarig blev Anneli produktionsledare. Hon berättar att hon trivdes ännu bättre med att vara på bygget, jämfört med att träffa kunder och diskutera inredningsval.
– Jag är trots allt utbildad konstruktör och trivdes riktigt bra i rollen som produktionsledare. Men jag drivs av att utvecklas och ta min an nya utmaningar, förklarar Anneli.

Tackade först nej till befordran
För några år sedan blev Anneli erbjuden en tjänst på Småa som platschef men valde att tacka nej.
– Att trivas på jobbet med det man gör är viktigare än att avancera till en högre position. När barnen var små kände jag mig inte lockad av tjänsten även om jag är tacksam att jag fick erbjudandet. Några år senare kände jag att tiden var rätt och valde att tacka ja, säger Anneli.

Kunderna gav en present då de var så nöjda med mitt jobb – det bästa kvittot man kan få!
Anneli

Nöjda kunder är en drivkraft
En av sakerna som driver henne i det dagliga arbetet är att få nöjda kunder och se dem flytta in.
– Ett av mina bästa minnen var invigningen av bostadsområdet Ullna Strand i Täby. De inflyttade kunderna gav mig en present eftersom de var så nöjda med min service under första tiden i sitt nya hus. Det värmde verkligen och sådant får mig att gå till jobbet varje dag och vilja göra mitt bästa, avslutar Anneli.

Anneli Johansson

Ålder 45 år

Anställd sedan 2005

Nuvarande tjänst Platschef

Utbildning Huskonstruktion, KTH

Småa som arbetsgivare

Klicka på länken nedan och träffa produktionsledaren Andreas, arbetschefen Janne, platscheferna David och Anneli samt entreprenadingenjören Micke. Du får även information om vad en praktik hos oss innebär och hur du kan söka.

Hur är det att jobba eller praktisera på Småa?

Platschef på Småa

Platschefen har en mycket central roll på Småa. Det är en av våra bredaste roller då den sträcker sig från bygglovsskedet fram till inflyttning av kund.

Man sitter med i tidigt skede och upprättar en kalkyl tillsammans med arbetschefen för projektet för att därefter handla upp de olika materialvalen samt entreprenörer till det mest kostnadseffektiva priset.

Ute i produktionen så arbetar platschefen sida vid sida tillsammans med sin produktionsledare. Arbetsfördelningen kan variera beroende på person och erfarenhet, men i huvudsak så har platschefen det yttersta ansvaret på plats med tillhörande ekonomiansvar. Tillsammans ser de till att alla som arbetar på plats förhåller sig till alla lagar och regler. Platschefen håller i byggherremöten, ekonomimöten samt ÄTA-hantering.

Som platschef ska man vara en sann problemlösare samt flexibel och ödmjuk. Man ska uppskatta att den ena dagen inte är den andra lik och att man kan varva kontorsarbete med att gå en runda på bygget.