Ekerövallen i Träkvista kommer att bestå av 50-talet kedjehus i två respektive tre våningsplan. Tillsammans kommer husen att bilda en lummig trädgårdsstad med närhet till buss, barnomsorg och bad i Mälaren.

Ekerövallen har många fantastiska kvalitéer! Med närhet till Mälaren, förskolor, skolor, livsmedelsbutiker, idrottsanläggningar och bra kommunikationer finns alla förutsättningar för att leva ett både bekvämt och aktivt liv.

Tillsammans med arkitekten ritar vi nu upp husen samt planerar bostadsområdet. Den nya bebyggelsen ska knyta an till den småhusbebyggelse som präglar området runtomkring. Småhuskvarter med personliga hem, varierade hustyper och vacker arkitektur med grönskande trädgårdar ska växa fram.

Husen

Husen grupperas i längor om 3-15 hus runt tre gårdsformationer. De flesta kommer att ha gata och entré i öster eller norr och uteplatser i söder eller väster för att tillvarata fina sollägen. Husen kommer att uppföras med träfasader i en ljus och mild färgskala som varieras för att betona varje hus individualitet. På varje tomt kommer finnas möjlighet att parkera två bilar.

Bildspelet visar tidiga illustrationer och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Närområdet

Ekerövallen kommer anpassas efter kringliggande bostäder, verksamheter och natur. Några större, äldre träd kommer att bevaras och i mitten av området planeras det för en mindre rekreationsyta för lek och spontantidrott.

I området finns två förskolor, Gröna Lund och Solstugan: Den senare med inriktning mot Waldorfpedagogiken. Inom 500 m ligger tre skolor, Träkvista, Sandudden och Brunna.

Närmaste livsmedelbutik ligger ca 400 m från området, vid Träkvista torg. Övrig kommersiell och kommunal service finns 3 km bort, i Ekerö centrum.

Från Ekerövallen finns flera bussar som under rusningstid avgår var 5-10 minut. I Tappström finns fler anslutande busslinjer till Brommaplan.

Ekerövallen är som gjort för den aktiva familjen! I närheten av området ligger det stora friluftsområdet Jungfrusundsåsen där det bland annat finns elljusspår, ridvägar och slalombacke. På några minters promenad når du Mälaren med två badplatser. Inom gångavstånd ligger även Träkvistavallen, en idrottsanläggning med bland stor konstgräsplan, ishockey- och bollhall, friidrottsanläggning samt ett planerat framtida badhus.

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till Ekerövallens nyhetsbrev för att få löpande information via mejl. Genom nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad om projektet, samt informerar dig när det börjar bli dags för försäljningsstart.

Försäljningsstart

När vi startar försäljning av bostäderna så ges förtur till Småakön genom en kövisning. För att bli inbjuden till den första visningen – kövisningen – måste du vara medlem i Småakön.

Medlem i Småa-kön blir du här!

Här hittar du mer information om hur kövisningen går till.

Pris på husen kommer att presenteras i samband med försäljningstarten.

Snabbfakta

Försäljningsstart: Prel Höst/vinter 2019

Bostadstyp: Kedjehus

Upplåtelseform: Ej Fastställd

Inflyttning: 2021

Pris: fastställs till försäljningsstart

Arkitekt: Arklab

Hitta hit

Jungfrusundsvägen, öster om Träkvista torg

Kontakt

Alexandra Svärdinger

Telefon: 076-868 24 50

E-post:

Anmälan för nyhetsbrev