Ekerövallen i Träkvista kommer att bestå av 50-talet parhus i två respektive tre våningsplan samt ett fåtal Villor. Tillsammans kommer husen att bilda en lummig trädgårdsstad med närhet till buss, barnomsorg och bad i Mälaren.

Nu planerar vi för försäljningsstart av andra etappen av populära Ekerövallen. Etappen, som heter brf Gällsta 1, kommer att vara näst intill identisk med första etappen när det kommer till husens utformning, både invändigt och utvändigt. Vissa förändringar i invändig inredning planeras det för, men inget som påverkar planlösningen. Vår målsättning är i nuläget att påbörja försäljning av bostäderna till vintern 2021/2022. Mer information kommer.

Ekerövallen kommer bestå av tre etapper, tillika bostadsrättsföreningar, Brf Ekebyn, Brf Gällsta 1 och Brf Hofgården. Brf Ekebyn, som är slutsåld, innehåller 16 parhus och är den första etappen i området. Brf Gällsta 1 är den andra etappen i området och innehåller 21 hus.

Om Ekerövallen

Ekerövallen har många fantastiska kvalitéer! Med närhet till Mälaren, förskolor, skolor, livsmedelsbutiker, idrottsanläggningar och bra kommunikationer finns alla förutsättningar för att leva ett både bekvämt och aktivt liv.

Den nya bebyggelsen knyter an till den småhusbebyggelse som präglar området runtomkring - småhuskvarter med varierade hustyper och vacker arkitektur med grönskande trädgårdar. Några större, äldre träd kommer att bevaras och i mitten av området planeras det för en mindre rekreationsyta för lek och spontantidrott.

Husen

Parhusen och är cirka 105-138 kvm fördelat på två eller tre plan och grupperas i längor om 3-15 hus runt tre gårdsformationer. De flesta kommer att ha gata och entré i öster eller norr och uteplatser i söder eller väster för att tillvarata fina sollägen. Tomterna blir lättskötta med altan, gräsmatta och häckar, samt uppfart med plats för två bilar, varav ena i carport. Husen kommer att uppföras med träfasader i en ljus och mild färgskala som varieras för att betona varje hus individualitet. I mitten av området kommer det finnas en rekreationsyta för lek och spontanidrott.

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till Ekerövallens nyhetsbrev för att få löpande information via mejl. Genom nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad om projektet, samt informerar dig när det börjar bli dags för försäljningsstart.

Försäljningsstart

När vi startar försäljning av bostäderna så ges förtur till Småakön genom en kövisning. För att bli inbjuden till den första visningen – kövisningen måste du vara medlem i Småakön.

Medlem i Småakön blir du här!

Här hittar du mer information om hur en kövisning går till.

Pris på bostäderna kommer att presenteras i samband med försäljningsstarten.

Service och butiker

Matbutik ligger cirka 400 m från området, vid Träkvista Torg. Övrig kommersiell och kommunal service finns i Ekerö Centrum, cirka 3 km norr om Ekerövallen.

Kommunikationer

Från Ekerövallen finns flera bussar som under rusningstid avgår var 5-10 minut. I Tappström finns fler anslutande busslinjer till Brommaplan.

Skolor och förskolor

I området finns två förskolor, Gröna Lund och Solstugan, den senare med inriktning mot Waldorfpedagogiken. Inom 500 m ligger ytterligare två förskolor: Stamvägen och Gräsåker samt två skolor; Träkvista (F-9) och Sandudden (F-6).

Fritid, kultur och nöje

I närheten av området ligger det stora friluftsområdet Jungfrusundsåsen där det bland annat finns elljusspår, ridvägar och slalombacke. På några minuters promenad når du Mälaren med två badplatser. Inom gångavstånd ligger även Träkvistavallen, en idrottsanläggning med bland stor konstgräsplan, ishockey- och bollhall, friidrottsanläggning samt ett planerat framtida badhus.

Utskrift

Betalflödet vid köp av bostadsrätt

När du bestämt dig för att köpa en bostad i Brf Ekebyn skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

  • Vid tecknande av förhandsavtal erlägges ett förskott om 10% av köpeskillingen
  • Slutbetalning om 90% av köpeskillingen av bostaden betalas två bankdagar före tillträdesdagen

Låg driftskostnad

I månadsavgiften ingår, förutom föreningens kapitalkostnader och fondering av yttre underhåll, även driftskostnader såsom ekonomisk förvaltning samt gemensam fastighetsel.

Kostnader som tillkommer;

  • Värme
  • Hushållsel
  • Sophämtning
  • Hemförsäkring inkl bostadsrättstillägg
  • Vatten (faktisk förbrukning)
  • Fiber/bredband

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för skötsel av ytor i anslutning till den egna bostadsrätter, där ingår bland annat uppfart, uteplats, gräsytor, häckar, med mera. Skötsel av väg för bil, gemensamma gångvägar, vägbelysning och vägdiken (även snöröjning, sandning och dylikt) hanteras gemensamt med föreningens samtliga bostadsrättsinnehavare.

Utskrift

Snabbfakta

Försäljningsstart: Prel vintern 2021/2022

Byggnadsår: 2022 - 2023

Bostadstyp: Parhus, Villa

Boyta: 105 - 138 kvm

Antal rum: 5 - 6

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Inflyttning: Prel från vintern/våren 2023

Arkitekt: 2A Entreprenad

Hitta hit

Jungfrusundsvägen, öster om Träkvista torg

Mäklare

Sophia ÅkermanMäklare, Svensk Fastighetsförmedling

Telefon: 070-760 46 63

E-post:

Anmälan för nyhetsbrev