• Planering

    Planering

    Planering av vårt område i Barkarbystaden pågår. För att få information när något nytt händer i projektet, anmäl dig till Barkarbystadens nyhetsbrev.

  • Säljstart

    Säljstart

    Vi planerar för en säljstart för Barkarbystaden under vintern 2017/2018.

I den växande Barkarbystaden bor du med den växande stadens puls, shopping, service och kommunikationer inpå knuten. På bekvämt gångavstånd tar man sig till Järvafältets natur och grönområden som bjuder på aktiviteter och friluftsliv för både barn och vuxna.

I Brf Kronan Barkarbystaden kommer cirka 108st lägenheter om 1-6 rok att växa fram. På den grönskande innergården blir det plats för sociala möten med grannar och vänner samt ytor för kreativ naturlek. Här bor du också nära kommunikationer, shopping och natur. Namnet Brf Kronan kommer sig av taket som med sin veckning påminner om en stiliserad kungakrona.

Anmäl dig till Barkarbystadens nyhetsbrev för att få löpande information via mejl när vi har ny information om projektet.

Barkarbystaden

Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholmsområdet just nu. Färdigbyggt kommer det bestå av 18 000 nya bostäder fördelat på 140 kvarter och 10 000 nya arbetsplatser.

Om några år kommer Barkarbystaden att bli västra Stockholms nya knutpunkt. Det innebär att både tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg stannar i området. Hela Järfälla har redan idag bra kommunikationer till Stockholm och har utsetts till "bästa pendlarkommun" av Dagens Nyheter. Oavsett var du befinner dig i staden kommer det aldrig att vara längre än 500 meter till närmaste hållplats för kollektivtrafiken.

Barkarbystaden blir en stad med låg energiförbrukning och goda förutsättningar för en hållbar utveckling.

Försäljningsstart

När vi startar försäljning av bostäderna så ges förtur till Småakön genom en kövisning. För att bli inbjuden till den första visningen – kövisningen – måste du vara medlem i Småakön.

Medlem i Småakön blir du här!

I dagsläget går det inte att anmäla sig för en specifik bostad, detta kan du göra först i samband med kövisning. Pris på lägenheterna kommer att presenteras i samband med kövisningen.

Här hittar du mer information om hur kövisningen går till.

Hem för hela din familj

Oavsett om du har en liten eller stor familj så kommer vi kunna erbjuda möjligheten att välja bostad efter dina behov, det finns bland annat kvadratsmarta lägenheter, generösa etagevåningar med extra takhöjd och lägenheter med två entrédörrar som gör det möjligt för självständigt generationsboende. De flesta lägenheter har även balkong eller uteplats mot innergården, i söderläge.

Föreningen kommer även ha en gästlägenhet som kan bokas av de boende samt lokaler i bottenplan som kan hyras ut till kommersiella aktörer och bidrar till föreningens ekonomi långsiktigt.

Parkeringsgaraget ligger under jord med cirka 80 platser, varav några är dubbelparkeringar och några platser för rörelsehindrade.

Innergård

Vi anlägger en grönskande innergård som bjuder in till social samvaro och kreativ naturlek för alla sinnen både för vuxna och barn. Genom att vi avgränsar och gör innergården privat för de boende i brf kronan så skapar vi en trygg plats för dig och din familj. Med innergårdens söderläge kan du njuta av sköna dagar i solen.

Nära shopping, service och natur

I Brf Kronan är du granne med ett av Sveriges största handelsområden med många butiker, stor mataffär och IKEA. I området finns även vårdcentral, bvc, apotek, restauranger, caféer, gym och friskvårdsanläggningar. I Barkarbystaden har man också nära till Järvafältets naturreservat vilket är en bonus för dig som gillar friluftsliv eller att sporta i det fria.

Herrestaskolan som är en F-5 skola ligger något kvarter bakom Brf Kronan, I anslutning till skolan finns också en aktivitetspark som kan användas av alla när skolan är stängd. Stadens bibliotek är också inhyst i skolans lokaler. Kommunen planerar för flertalet förskolor och grundskolor för de löpande behoven i Barkarbystaden.

Ett kvarter från brf kronan ligger busshållplatserna som tar dig till Pendeltåg vid Barkarbystation eller Jakobsbergsstation.

Nästa år planeras också byggstart av den nya tunnelbanan som kommer att få stationer i Barkarbystaden och Barkarbystation. Det ska vara klart preliminärt 2024.

Snabbfakta

Försäljningsstart: Prel 2018

Bostadstyp: Lägenhet

Boyta: 32 - 160 kvm

Antal rum: 1 - 6

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Inflyttning: Preliminärt Sommar 2019

Pris: presenteras inför försäljningsstart

Arkitekt: Storesund Arkitekter, Malin Ullman

Hitta hit

Barkarbyvägen, kvarter 6

Kontakt Småa

Joel Idén

Telefon: 08-586 303 73

E-post:

Anmälan för nyhetsbrev