I den växande Barkarbystaden bor du med den växande stadens puls, shopping, service och kommunikationer inpå knuten. På bekvämt gångavstånd tar man sig till Järvafältets natur och grönområden som bjuder på aktiviteter och friluftsliv för både barn och vuxna.

I Barkarbystaden kommer drygt 200st yteffektiva lägenheter om 1-5 rok att växa fram. På den grönskande innergården blir det plats för sociala möten med grannar och vänner samt ytor för kreativ naturlek. Här bor du också nära kommunikationer, shopping och natur. Cirka 25% av lägenheterna planeras att upplåtas som bostadsrätt under namnet Brf Kronan som kommer sig av taket som med sin veckning påminner om en stiliserad kungakrona.

Cirka 75% av lägenheterna planeras att upplåtas som yteffektiva hyresrätter, till störst del 1- 2 rok. Hur och när hyresrätterna fördelas meddelas via nyhetsbrevet framöver.

Anmäl dig till Barkarbystadens nyhetsbrev för att få löpande information via mejl när vi har nya uppgifter om projektet. I dagsläget är projektet i planeringsstadiet och de uppgifter som vi har på hemsidan är preliminära och kan förändras.

Barkarbystaden

Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholmsområdet just nu. Färdigbyggt kommer det bestå av 18 000 nya bostäder fördelat på 140 kvarter och 10 000 nya arbetsplatser.

Om några år kommer Barkarbystaden att bli västra Stockholms nya knutpunkt. Det innebär att både tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg stannar i området. Hela Järfälla har redan idag bra kommunikationer till Stockholm och har utsetts till "bästa pendlarkommun" av Dagens Nyheter. Oavsett var du befinner dig i staden kommer det aldrig att vara längre än 500 meter till närmaste hållplats för kollektivtrafiken.

Barkarbystaden blir en stad med låg energiförbrukning och goda förutsättningar för en hållbar utveckling.

Nära shopping, service och natur

I Brf Kronan är du granne med ett av Sveriges största handelsområden med många butiker, stor mataffär och IKEA. I området finns även vårdcentral, bvc, apotek, restauranger, caféer, gym och friskvårdsanläggningar. I Barkarbystaden har man också nära till Järvafältets naturreservat vilket är en bonus för dig som gillar friluftsliv eller att sporta i det fria.

Herrestaskolan som är en F-5 skola ligger något kvarter bakom Brf Kronan, I anslutning till skolan finns också en aktivitetspark som kan användas av alla när skolan är stängd. Stadens bibliotek är också inhyst i skolans lokaler. Kommunen planerar för flertalet förskolor och grundskolor för de löpande behoven i Barkarbystaden.

Ett kvarter från brf kronan ligger busshållplatserna som tar dig till Pendeltåg vid Barkarbystation eller Jakobsbergsstation.

Nästa år planeras också byggstart av den nya tunnelbanan som kommer att få stationer i Barkarbystaden och Barkarbystation. Det ska vara klart preliminärt 2024.

Snabbfakta

Försäljningsstart: Prel 2018

Bostadstyp: Lägenhet

Boyta: 23 - 75 kvm

Antal rum: 1 - 4

Upplåtelseform: Bostadsrätt och hyresrätt

Inflyttning: Preliminärt 2020/2021

Pris: presenteras inför försäljningsstart

Hitta hit

Barkarbyvägen, kvarter 6

Kontakt

Alexandra Smithson

Telefon: 08-586 303 30

E-post:

Anmälan för nyhetsbrev