I Väsjön kommer en ny stadsdel att växa fram med fokus på småskalig bebyggelse i en naturnära stadsmiljö. Här planerar vi för lägenheter med sjöutsikt och naturen som närmsta granne.

I den nya stadsdelen Väsjön bygger vi bostadsområdet Norra Sjötorget som ligger i ett härligt sjöläge. Norra Sjötorget består av cirka 200 lägenheter fördelat på tre kvarter; Brf Brygghusen, Brf Kajhusen och Brf Kastellet.

Brf Brygghusen säljstartades i oktober 2016 och nästa kvarter beräknas säljstartas under 2018.

Väsjön - Ny stadsdel

Väsjön kommer att växa fram som en helt ny stadsdel i Sollentuna, med cirka 3 000 nya bostäder. Visionen för Väsjön är en stadsdel med en identitet av naturnära storstadskänsla, med livet i centrum.

I Väsjön finns utrymme både för aktivitet och avkoppling. Området är beläget mellan två naturreservat, Rösjöskogen och Törnskogen. Här finns vandringsleder, fina promenadstråk, flera sjöar, badplatser, utegym och grillplatser. Det finns även flera sportanläggningar samt Väsjöbackens skidanläggning med fyra nedfarter, barnbacke, backhoppning och en funpark.

Sjön kommer att ramas in av en strandpromenad och kommunen planerar för närservice i området med bland annat livsmedelsbutik. Flera förskolor planeras i anslutning till de nya bostäderna och vid Väsjö torg byggs en ny grundskola. I anslutning till skolan byggs även en ny idrottshall. Sportfältet vid Edsberg kommer att byggas ut med bland annat fler fotbollsplaner och tennishall.

Det är lätt att ta sig till och från Väsjön. Med buss och pendeltåg tar du dig till Stockholms central på cirka 40 minuter. Idag går buss 527 från Frestavägen, där hållplats Kastellgården ligger precis vid Norra Sjötorget. Fler busslinjer kommer att trafikera Väsjön och Sollentuna kommun planerar dessutom för en linbana mellan Väsjön och Häggviks pendeltågsstation.

Sollentuna

Sollentuna är en populär kommun med nöjda invånare. Här finns det flera fina naturområden, golfbanor och friluftsaktiviteter såsom fiske, skidåkning, ridning samt upplysta motionsspår och utegym.

Kommunen satsar på skolan och har ett mycket gott rykte. Det finns flertalet kommunala och fristående förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

I Sollentuna Centrum finns ett av Stockholms största köpcentrum med all tänkbar service med matbutiker, klädbutiker, restauranger, apotek och Systembolag. I Stinsens köpcentrum hittar du närmare 100 butiker till. När du saknar storstadens puls tar du dig enkelt till innerstaden via pendeltåg, buss eller motorväg.

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till Norra Sjötorgets nyhetsbrev för att få löpande information via mejl. Genom nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad om projektet, samt informerar dig när det börjar bli dags för försäljningsstart.

Försäljningsstart

När vi startar försäljning av nästa kvarter i Norra Sjötorget så ges förtur till Småakön genom en kövisning. För att bli inbjuden till den första visningen – kövisningen – måste du vara medlem i Småakön.

Medlem i Småakön blir du här!

I dagsläget går det inte att anmäla sig för en specifik lägenhet, detta kan du göra först i samband med kövisning. Pris på lägenheterna kommer att presenteras i samband med kövisningen.

Här hittar du mer information om hur kövisningen går till.

Snabbfakta

Försäljningsstart: Ej fastställd

Bostadstyp: Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Pris: presenteras inför försäljningsstart

Arkitekt: Erséus Arkitekter

Hitta hit

Frestavägen 116

Kontakt

Brita Engvall

Telefon: 076-543 03 12

E-post:

Anmälan för nyhetsbrev