Årstafältet genomgår en förvandling där fokus ligger på att skapa ett harmoniskt möte mellan park och stad. Här kommer vi att bygga lägenheter passande för Söderorts nya hjärta.

I området planeras ca 6 000 nya bostäder. Målet är en god boendemiljö, ett rikt stadsliv och fina allmänna platser, bland annat en större grönskande park för rekreation och aktiviteter. I den nya stadsdelen planeras även förskolor, grundskolor, idrottshallar och en fotbollsplan. Årstafältet ska vara en plats för möten: Möten mellan olika människor, mellan nytt och gammalt och mellan stad och park.

Läget mellan Liljeholmen och Årstadal med närhet till både Gullmarsplan och Hammarby Sjöstad är optimalt. Här finns bra kommunikationer med tvärbana, pendeltåg och bussar samt bra gångvägar och närhet till påfart mot E4 och Huddingevägen. Planen är också att tunnelbanan ska få en station centralt på Årstafältet.

Småa deltar i två etapper

Småa är med och utvecklar bostäder i två etapper, som benämns 2N och 4B. Etapp 2 N är den mest centrala delen av Årstafältet som länkar samman omgivande stadsdelar så som Valla Gärde & Östberga. Se bild i bildspelet. Etappen som ligger intill nya stadsdelstorget och parken, planeras det för cirka 500 nya bostäder, lokaler, handel och den planerade tunnelbanestationen. I denna etapp planerar Småa att uppföra välplanerade och attraktiva bostäder med god ekonomi i bostadsrättform.

Etappen delas med flera byggaktörer. I etapp 4B planeras en F-9 skola med plats för 900 elever, samt 250st hyresrätts bostäder med nära promenadavstånd till tvärbanans hållplats ”Valla Torg”. Se bild i bildspelet. Här ska Småa vara med och uppföra ytsmarta bostäder som kommer att förvaltas av Småas systerbolag Svenska Nyttobostäder.

I dagsläget pågår detaljplanearbetet och vi har ingen mer information att ge. Mer detaljer om bostäderna, prisbild och övrig information kommer att delges vid försäljningstart och för hyresrätter närmare färdigställande.

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till Årstafältets nyhetsbrev för att få löpande information via mejl. Genom nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad om projektet, samt informerar dig när det börjar bli dags för försäljningsstart.

Försäljningsstart

När vi startar försäljning av bostäderna så ges förtur till Småakön genom en kövisning. För att bli inbjuden till den första visningen – kövisningen måste du vara medlem i Småakön. Detta gäller ej kommande hyresrätter, som fördelas på annat sätt.

Medlem i Småakön blir du här!

Här hittar du mer information om hur kövisningen går till.

Snabbfakta

Försäljningsstart: Ej Fastställt

Bostadstyp: Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt och hyresrätt

Pris: presenteras inför försäljningsstart

Hitta hit

Kontakt

Thomas Mobacker

Telefon: 070-444 98 64

E-post:

Anmälan för nyhetsbrev