Kring Vattenfalls gamla högkvarter i Råcksta utvecklas ett helt nytt bostadsområde, vilket gemensamt kallas för Vällingby Parkstad. Här bygger vi stadsradhus med inspiration från Amsterdam.

Området, som är uppbyggt som en ABC-stad är av riksintresse för kulturminnesvården och dess struktur och helhetsmiljö har tagits i beaktning vid detaljplanens utformning. Vällingby centrum och goda kommunikationer ligger strax intill och i området kommer förskola, skola, matbutik och annan service att uppföras.

I nära samarbete med våra duktiga arkitekter på Brunnberg & Forshed och Landskapslaget har vi utformat vår del av området, som består av sju etapper, varav de tre första etapperna färdigställdes under 2015-2016.

Vällingby Parkstad

De stadsmässiga radhusen i Vällingby Parkstad bjuder på många fina kvalitéer. Till samtliga stadsradhus hör en klassisk förgårdmark med altan, stenläggning och häckar som vetter in mot området - därutöver har samtliga stadsradhus en egen takterrass för att avnjuta såväl härliga middagsbjudningar som lediga, soliga dagar på.

Interiört är stadsradhusen riktigt välplanerade med extra omtanke kring förutsättningar för umgänge och flexibilitet, framförallt vad gäller användning av det tredje våningsplanet. På entréplanet ligger de sociala ytorna med kök och vardagsrum samt ett badrum som även inrymmer bland annat tvättmaskin och torktumlare. En trappa upp ligger tre sovrum, badrum och förråd. Tar man sig högst upp i husen når man takterrassen. Vissa hustyper bjuder på en stor takterrass med eller utan pergola, meda andra hustyper bjuder på två mindre takterrasser.

Exteriört är stadsradhusen klädda i liggande träpanel i olika kulörer, vilka dels samspelar med redan färdigställda bostäder i området och dels med bebyggelsen i Blackeberg på andra sidan Bergslagsvägen.

Etapp 6 - Råcksta Äng & Glimten

Nu planerar vi för den sista etappen i Vällingby Parkstad - Råcksta Äng och Glimten. Preliminär säljstart vintern/våren 2022.

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till Vällingby Parkstads nyhetsbrev för att få löpande information via mejl. Genom nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad om projektet, samt informerar dig när det börjar bli dags för försäljningsstart.

Försäljningsstart

När vi startar försäljning av bostäderna så ges förtur till Småakön genom en kövisning. För att bli inbjuden till den första visningen – kövisningen måste du vara medlem i Småakön.

Medlem i Småakön blir du här!

Här hittar du mer information om hur en kövisning går till.

Pris på bostäderna kommer att presenteras i samband med försäljningsstarten.

Vällingby Parkstad är en ny stadsdel med alla vardagens bekvämligheter i området.

Service och butiker

I området finns bland annat matbutik och gym. Närmsta köpcentrum är Vällingby Centrum med bland annat bibliotek, bank, systembolag, matbutik, optiker och biograf.

Kommunikationer

I området ligger Råckstas tunnelbanestation (grön linje) som tar dig in till T-centralen på knappt 30 minuter. Området ansluter till Bergslagsvägen som smidigt tar dig vidare till E18, Kista och vidare ut på E4, alternativt in mot Bromma och Kungsholmen.

Skolor och förskolor

I området ligger Vällingby Park Skola & Förskola (Pysslingen) med klasser från förskola upp till årskurs 6. I närområdet ligger även Förskolan Astronauterna, Grimstaskolan (F-9), Vällingbyskolan (F-9), Beckombergaskolan (F-6), Raoul Wallenbergskolan (F-9) och Blackebergsskolan (F-6), för att nämna några. Närmsta gymnasium finns i Blackeberg (Blackebergs Gymnasium) med inriktning mot Natur, Samhälle och Ekonomi.

Fritid, kultur och nöje

I närområdet finns flera caféer, grill- och badplatser. Ett stenkast från området ligger den vackra parkleken Ådalen och tvärs över Begslagsvägen ligger Grimsta naturreservat. Du kan även njuta av djurlivet kring Råcksta träsk eller ta cykeln till Kaananbadet som även erbjuder minigolf.

Utskrift

Betalflödet vid köp av bostadsrätt

När du bestämt dig för att köpa en bostad i Vällingby Parkstad etapp 4 skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

  • Vid tecknande av förhandsavtal erlägges ett förskott om 10% av köpeskillingen
  • Slutbetalning om 90% av köpeskillingen av bostaden betalas två bankdagar före tillträdesdagen

Bankerbjudande

Kontakta mäklare för att ta del av erbjudande hos Swedbank Vällingby

Låg driftskostnad

I månadsavgiften ingår, förutom föreningens kapitalkostnader och fondering av yttre underhåll, även driftskostnader såsom teknisk och ekonomisk förvaltning,
kallvattenförbrukning, gemensam el, anslutning till sopsugsanläggning, fastighetsförsäkring.

Kostnader som tillkommer;

  • Värme
  • Hushållsel
  • TV/bredband/telefoni
  • Hemförsäkring inkl bostadsrättstillägg
  • P-plats

Bostadsrättshavare tecknar eget avtal med leverantör.

Utskrift

Snabbfakta

Försäljningsstart: Prel vintern/våren 2022

Bostadstyp: Radhus

Boyta: 121 - 138 kvm

Antal rum: 5 - 6

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Arkitekt: Brunnberg & Forshed och Landskapslaget

Hitta hit

Ljusdalsgatan 1-31

Mäklare

Christian GöranssonMäklare, Fastighetsbyrån

Telefon: 070-497 47 09

E-post:

Anmälan för nyhetsbrev