I den nya stadsdelen Östra Sala Backe planerar vi för byggnation av cirka 75 lägenheter med en lekfullt varierande arkitektur. Från vårt kvarter har du nära till service, skola och kollektivtrafik samt den grönskande Årstaparken.

Längs Fyrislundsgatan, i Östra Sala Backes andra etapp, planerar vi att bygga cirka 75 lägenheter fördelat på fem huskroppar - alla med unika utseenden för att skapa ett individuellt och lekfullt uttryck.

Vi kommer att bygga olika typer av bostäder, allt från radhusliknande loftvåningar som markerar områdets hörn, till yteffektiva små lägenheter och stora lägenheter med möjliga uthyrningsdelar. Även bokaler (enplanshus) som med sin flexibilitet kommer skapa potential för olika boendeformer och mindre verksamheter.

Husen kommer att byggas som passivhus med ett tydligt fokus på ekologi, hållbarhet, miljö och umgänge. Här kommer vi skapa förutsättningar för att de boende automatiskt ska göra hållbara val i vardagen, genom det s.k. Nudge-konceptet.

Årsta centrum och Årstaparken

Uppsala kommun planerar för en modernisering av Årsta centrum och Årstaparken för att möta dagens och framtidens behov. Under 2016 gjordes en behovsinventering som kommer ligga till grund för utvecklingen av områdena. Kommunenes vision är att skapa ett levande centrum som uppmuntrar till lokal handel och social samvaro.

Håll dig uppdaterad

Projektet är under utveckling och vi uppdaterar hemsidan, samt skickar nyhetsbrev när ny information och datum finns tillgängliga.

Anmäl dig till Östra Sala Backes nyhetsbrev för att få löpande information via mejl. Genom nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad om projektet, samt informerar dig när det börjar bli dags för försäljningsstart.

Försäljningsstart

När vi startar försäljning av bostäderna så ges förtur till Småakön genom en kövisning. För att bli inbjuden till den första visningen – kövisningen – måste du vara medlem i Småakön.

Medlem i Småakön blir du här!

Här hittar du mer information om hur kövisningen går till.

Pris på lägenheterna kommer att presenteras i samband med försäljningstarten.

Snabbfakta

Försäljningsstart: Ej Fastställd

Bostadstyp: Lägenhet

Antal rum: 1 - 5

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Pris: presenteras inför försäljningsstart

Arkitekt: Sandell Sandberg och Tema Landskapsarkitekter

Hitta hit

Östra Sala Backe ligger knappt 2 km från Uppsalas stadskärna

Kontakt

Elin Rystedt

Telefon: 070-861 06 67

E-post:

Anmälan för nyhetsbrev