I Hemmesta centrum planerar vi för byggnation av radhus och lägenheter med en småskalig karaktär. Här finns närhet till allt som behövs för en bekväm vardag. På promenadavstånd ligger skolor, natur, handel och kommunikationer.

På Värmdö, i Hemmesta Centrum, planerar vi för byggnation av cirka 190 bostäder fördelat på lägenheter och radhus. Området präglas en varierad småskalighet, där grönskan integreras mellan husen och partier av orörda skogsbackar bevaras.

Färgskalan i området inspireras av den närliggande skärgården med varierande sobra kulörer i tegel och puts. Vackra detaljer i trä skapar en mjuk kontrast och knyter an till de kringliggande skogspariterna.

Bostäderna

Det blir cirka 165 lägenheter fördelat på flertalet mindre huskroppar med förskjutning i både höjd- och sidled. För att skapa en lekfullhet i området varierar husens höjd mellan 4-6 våningar. De ligger i utkanten av området vilket ger fria utblickar och skapar en omfamning kring radhusen och innergårdens grönska.

Det blir cirka 25 radhus om två våningar med små lättskötta uteplatser mot den grönska.

Hemmesta centrum

Kring centrum och Skärgårdsvägen planers ytterligare byggnation. Totalt byggs cirka 400 nya bostäder med stor variation på upplåtelseform och gestaltning. I Hemmesta Centrum finns matbutik och det planeras för ett torg och mindre butiker.

Granne med området ligger en förskola och Hemmestaskolan med F-9 samt fritidsklubb. Här finns även Värmdövallen med elljusspår som på vintern läggs med skidspår.

Från området har du suvränt bra kommunikationer. Busshållsplatsen ligger precis intill vårt område och går var 10:e minut in till Slussen i centrala Stockholm. Resan tar cirka 40 minuter. För den som hellre vill cykla finns utmärkta cykelvägar från området hela vägen in till Slussen.

Närområdet

På cirka fem minuters bilväg ligger populära Grisslinge Havsbad med sandstrand och bryggor. Här finns även Grisslinge Krog och det populära bageriet Delselius.

Till Värmdö Köpcentrum i Mölnvik tar det cirka 10 minuter. Här finns en stor handelsplats med allt du behöver. Allt från trädgårds- och byggvaruhus till Systembolag, Ica Maxi, två gymkedjor och klädbutiker.

På cirka 15 minuters bilväg ligger Värmdö Stormarknad med bland annat Coop Forum, Plantagen, Mio Möbler, Jysk, Ö&B och Biltema.

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till Hemmesta Centrums nyhetsbrev för att få löpande information via mejl. Genom nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad om projektet, samt informerar dig när det börjar bli dags för försäljningsstart.

Försäljningsstart

När vi startar försäljning av bostäderna så ges förtur till Småakön genom en kövisning. För att bli inbjuden till den första visningen – kövisningen måste du vara medlem i Småakön.

Medlem i Småakön blir du här!

Här hittar du mer information om hur kövisningen går till.

Pris på bostäderna kommer att presenteras i samband med försäljningstarten.

Snabbfakta

Försäljningsstart: Ej fastställd

Bostadstyp: Lägenhet,Radhus

Upplåtelseform: Bostadsrätt och äganderätt

Pris: presenteras inför försäljningsstart

Arkitekt: General Architecture och Urbio Landskapsarkitekter

Hitta hit

Skärgårdsvägen/Motionsvägen

Kontakt

Magnus Malmnäs

E-post:

Anmälan för nyhetsbrev