Lys upp vintern!

I takt med att dagarna blir kortare öppnar sig nya möjligheter för dig som vill fortsätta att njuta av din balkong eller trädgård. Vi har satt ihop en inspirationsbroschyr för dig att ta del utav.

Nu, innan snötäcket lagt sig och tjälen satt sig i backen, är det perfekt att laborera med belysning på din balkong eller trädgård. Med en ljussatt yttre miljö förvandlar du den svarta fönsterrutan till en levande tavla, en vacker vy som gör att rummet upplevs större då blickfånget inkluderar omgivningen utanför fönstret.

I och med att våra ljuskällor utvecklats finns det idag stora möjligheter att jobba med ljussättning av sin trädgård eller balkong utan att vara en miljöbov. I vilken ände ska man då börja? Ett tips är att börja med en eller ett par vinklingsbara spotlights med klämfäste eller jordspett. Flytta runt och pröva dig fram. Till exempel kan du belysa vertikala ytor, som en spaljé eller husvägg för att skapa en rumskänsla i trädgården. En spotlight riktad från marken upp på ett träd, en vintergrön buske eller vippor av sommarens prydnadsgräs ger en naturlig skulptur. Tänk på att ljuskällorna inte ska blända dig eller grannen.

Landskapsarkitekten Mattias Gustafsson från Urbio har hjälpt oss att ta fram fina belysningsförslag för den yttre miljön till några av våra hus- och lägenhetsprojekt. Bläddra igenom broschyren här till höger och låt dig inspireras av bilder, ritningar och tips på inköpsställen. Se hur enkelt det är att förverkliga din balkong eller trädgård hemma!

Inspirationsbroschyr - Ljussätt din trädgård eller balkong (PDF-dokument, 41 MB)

Ljussätt din trädgård eller balkong

Förvandla det svarta hålet utaför ditt fönster till en levande tavla. Små solcellsdrivna lampor förvandlar trädet till en pampig skulptur och genom att mixa in ljusslingan bland prydnadskålen i balkonglådan skapar du ett vackert stilleben.

Inspirationsbroschyr - Ljussätt din trädgård eller balkong