Kring Vattenfalls gamla högkvarter i Råcksta utvecklas ett helt nytt bostadsområde, vilket gemensamt kallas för Vällingby Parkstad. Här bygger vi nu områdets fjärde etapp, bestående av 15 stadsradhus med inspiration från Amesterdam.

Området, som är uppbyggt som en ABC-stad är av riksintresse för kulturminnesvården och dess struktur och helhetsmiljö har tagits i beaktning vid detaljplanens utformning. Vällingby centrum och goda kommunikationer ligger strax intill och i området kommer förskola, skola, matbutik och annan service att uppföras.

I nära samarbete med våra duktiga arkitekter på Brunnberg & Forshed och Landskapslaget har vi utformat vår del av området, som består av sju etapper, varav de tre första etapperna färdigställdes under 2015-2016.

Nu planerar vi för den den fjärde etappen som kommer att utgöras av 15 stycken lättskötta stadsradhus i bostadsrättsform. Till samtliga stadsradhus hör en klassisk förgårdmark med gräs och häckar som vetter in mot området - därutöver har samtliga stadsradhus en egen takterrass för att avnjuta såväl härliga middagsbjudningar som lediga, soliga dagar på. Exteriört är stadsradhusen klädda i liggande träpanel i olika kulörer, vilka dels samspelar med redan färdigställda bostäder i området och dels med bebyggelsen i Blackeberg på andra sidan Bergslagsvägen. Interiört har stadsradhusen kvalitéer så som yteffektiva planlösningar, extra omtanke kring förutsättningar för umgänge och flexibilitet vad gäller användning av det tredje våningsplanet.

Vällingby Parkstad är en ny stadsdel med alla vardagens bekvämligheter i området.

Service och butiker

I området finns bland annat matbutik och gym. Närmsta köpcentrum är Vällingby Centrum med bland annat bibliotek, bank, systembolag, matbutik, optiker och biograf.

Kommunikationer

I området ligger Råckstas tunnelbanestation (grön linje) som tar dig in till T-centralen på knappt 30 minuter. Området ansluter till Bergslagsvägen som smidigt tar dig vidare till E18, Kista och vidare ut på E4, alternativt in mot Bromma och Kungsholmen.

Skolor och förskolor

I området ligger Vällingby Park Skola & Förskola (Pysslingen) med klasser från förskola upp till årskurs 6. I närområdet ligger även Förskolan Astronauterna, Grimstaskolan (F-9), Vällingbyskolan (F-9), Beckombergaskolan (F-6), Raoul Wallenbergskolan (F-9) och Blackebergsskolan (F-6), för att nämna några. Närmsta gymnasium finns i Blackeberg (Blackebergs Gymnasium) med inriktning mot Natur, Samhälle och Ekonomi.

Fritid, kultur och nöje

I närområdet finns flera caféer, grill- och badplatser. Ett stenkast från området ligger den vackra parkleken Ådalen och tvärs över Begslagsvägen ligger Grimsta naturreservat. Du kan även njuta av djurlivet kring Råcksta träsk eller ta cykeln till Kaananbadet som även erbjuder minigolf.

Utskrift

Betalflödet vid köp av bostadsrätt

När du bestämt dig för att köpa en bostad i Vällingby Parkstad etapp 4 skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

  • Vid tecknande av förhandsavtal erlägges ett förskott om 10% av köpeskillingen
  • Slutbetalning om 90% av köpeskillingen av bostaden betalas två bankdagar före tillträdesdagen

Bankerbjudande

Kontakta mäklare för att ta del av erbjudande hos Swedbank Vällingby

Låg driftskostnad

I månadsavgiften ingår, förutom föreningens kapitalkostnader och fondering av yttre underhåll, även driftskostnader såsom teknisk och ekonomisk förvaltning,
kallvattenförbrukning, gemensam el, anslutning till sopsugsanläggning, fastighetsförsäkring.

Kostnader som tillkommer;

  • Värme
  • Hushållsel
  • TV/bredband/telefoni
  • Hemförsäkring inkl bostadsrättstillägg
  • P-plats

Bostadsrättshavare tecknar eget avtal med leverantör.

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag i samband med tecknande av upplåtelseavtal, vilket beräknas ske två månader före inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2020 - 2021

Bostadstyp: Radhus

Boyta: 121 - 138 kvm

Antal rum: 5

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Inflyttning: Prel från våren 2021

Pris: från 5.295.000 kr

Månadsavgift: från 5.233 kr

Arkitekt: Brunnberg & Forshed och Landskapslaget

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Hitta hit

Ljusdalsgatan 1-31

Mäklare

Christian GöranssonMäklare, Fastighetsbyrån

Telefon: 070-497 47 09

E-post: